Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szerdán kezdik meg szereplésüket

Szerdán kezdik meg szereplésüket Sport

Július 3-án kezdődik Nápolyban a 30. Universiade, amelyen a Lénárt Paulát és Kelemen Kincsőt is soraiban tudó romániai női Universiade-válogatott is részt vesz. Románia 26 év után szerepel ismét a játékokon.

Hirdetés
Hirdetés

A román Universiade-válogatott tíz napos târgoviştei összetartáson van túl, ahol három edzőmeccset játszott, kettőt a magyar válogatott (45–67 és 57–69), illetve egyet a román U18-as válogatott ellen (59–35). A csapat ma hajnalban repült Nápolyba.

A 30. Nyári Universiade női kosárlabda tornáján 16 csapat vesz részt. A résztvevő válogatottakat négy darab négyes csoportba osztották be. A romániai válogatott a B-csoportba került, olyan ellenfelek társaságában, mint Oroszország, Portugália és Argentína. Kelemenék első mérkőzésüket július 3-án 14 órától vívják az oroszokkal, másnap ugyanebben az időpontban következik a portugálokkal szembeni összecsapás, míg 5-én 18.30-tól az argentinok ellen lépnek pályára. A magyar válogatott az A-jelű négyesbe került, a 2017-ben ezüstérmes Japánt, illetve két európai együttest, Ukrajna és Csehország mellé. A D-jelű a halálcsoportot, a címvédő Ausztráliával, Kínával és Kanadával. A négy csoport legjobb két helyezettje jut a negyeddöntőbe, a többiek a 9–16. helyért küzdenek tovább.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük