Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szép hetünk volt

Az elmúlt 5-10 nap alatt ismét világraszóló magyar sportsikereknek örülhettünk. Dévai Boglárka aranyérme a szertorna Európa-bajnokságon önmagában szenzációs eredmény, s ha a világbajnokságon sikerül legalább bronzig eljutni, az már olimpiai szereplést érhetne. Amennyiben Dévai Boglárka mellé tényleg érkezne a válogatottba a… dévai központból Olivia Cimpian, nagyon ütőképes magyar csapat alakulhatna szertornában. A rendkívül tehetséges, 17 éves román lány tavaly jelentette be szülei által, hogy áttelepedne Magyarországra, és magyar színekben versenyezne. A fejlemények alapján azonban mintha mégis visszatérne Romániába.
A tornánál nyilván sikeresebb sportág Magyarország számára az úszás. Az Európa-bajnokságot 6 aranyéremmel, 4 ezüsttel, 2 bronzzal záró magyar csapatban 4-5 olimpiai aranyesély, illetve kétszer annyi érem­esély dereng. Bele kell számítani azt is, hogy a 18 éves Milák Kristóf, a 17. évét szeptemberben töltő Késely Ajna, valamint a 21 éves Rasovszky Kristóf még rengeteget fejlődhet 2020-ig. Hosszú Katinka visszatérése is ígéretes, 200 m vegyesen képes lehet Riót felidézni.
Szintén vizes öröm Berecz Zsombor világbajnoki aranyérme a vitorlázók Finn Dingi osztályában, amely olimpiai versenyszám! Aztán Tokióra ugyan még nem, de a 2024-es és 2028-as olimpiára ütőképes válogatottja lehet Magyarországnak női kosárlabdában. Az U17-es válogatott 4. lett a világbajnokságon, a bronzhoz közel állva, alig egy hét pihenő után már ott volt az U18-as Európa-bajnokságon, ahol legfiatalabb csapatként szintén az elődöntőig menetelt, 3 ponttal veszített Spanyolországgal szemben, és e sorok írása után a bronzért játszott Lettországgal. Ugyanez a csapat tavaly ezüstérmes volt az U16-os Európa-bajnokságon és az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). Van jövő!
A magyar U18-as leány kézilabda-válogatott az elmúlt héten ott folytatta, ahol nem sokkal korábban a világbajnok U20-as csapat abbahagyta. A lengyelországi vb első négy csoportmérkőzését simán nyerték a magyar lányok, vb-éremre hivatottak, akár aranyra is! A tavalyi EYOF-arany, Eb-bronz után. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük