Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Székely–soproni barátság

Székely–soproni barátság Sport

Rendkívüli szakmai találkozónak adott otthont a KSE kosárlabda-szakosztálya, amelynek során a székelyföldi kosárlabdaklubok képviselői vendégül látták a Soproni Darazsak Sportakadémia küldöttségét.

Hirdetés
Hirdetés

A megbeszélésen a KSE és a Nagy Mózes Iskolás Sportklubon kívül a Sepsiszentgyörgyi ISK, a Székelyudvarhelyi Vendor és a Gyergyószentmiklósi ISK képviselői ismertették a székelyföldi klubok helyzetét, külön ecsetelve a megvalósításokat, eredményeket, de a nehézségeket is.

A vendégek részéről Török Zoltán elnök és Molnár Balázs ügyvezető válaszként egy olyan gyümölcsöző együttműködés tervét vázolta fel, amely a jövőben az utánpótlás-nevelés hatékonyságának növelését, az edzők szakmai továbbképzését és a székely kosárlabda fejlődését eredményezheti.

„Ez még csak a kezdet!” – ígérte Török Zoltán – „Elsősorban azt szeretnénk, ha felvirágozna a kosárlabda utánpótlás-nevelés, többen pattogtassák a labdát, több képzett edző kerüljön be a rendszerbe, és nem titkolt célunk, hogy innen kikerüljenek olyan tehetséges játékosok, akik egy ideig a soproni akadémián pallérozódnának, majd akár Sopron felnőtt profi csapatában folytatnák karrierjüket” – fogalmazott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük