Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Számára nincs lehetetlen

Számára nincs lehetetlen Sport

Múlt vasárnap rendezték a Road Grand Tour országúti kerékpár-versenysorozat első állomását a munténiai Seciuban. A Drumul Vinului nevet viselő viadalon népes mezőny állt rajthoz, köztük a kézdivásárhelyi, a 2016-os paralimpiát megjárt Oláh Attila.

 

A céhes városbeli parakerékpáros bevallása szerint nem tudta mire vállalkozik, amikor benevezett a Drumul Vinului országúti versenyre.

– A helyszínen szembesültem azzal a ténnyel, hogy nagyon nehéz dolgom lesz a majdnem 900 méteres szintkülönbséggel tarkított, 64 km hosszú erőpróbán. Mindezek ellenére sikerült legyőznöm a félelmemet, hogy nem fog sikerülni, és végigküzdöttem a versenyt, egy lábbal teljesítettem a szakaszt – számolt be a mozgássérült sportoló, aki egészséges versenytársakkal szemben vette fel a harcot.

Oláh Attila 376 versenyző közül összetettben a 132. helyen ért célba, a kategóriájában versenyző 33 kerékpáros közül 13. lett. A Road Grand Tour szervezői különdíjban részesítették rendkívüli erőfeszítései miatt.

– Azt érzem, hogy még mindig van bennem annyi erő, kitartás és bizonyítási vágy, hogy az ilyen nehéz versenyeken is megálljam a helyemet. Ismét felülmúltam az elvárásaimat, és bizonyítottam saját magamnak, hogy képes vagyok rá – fűzte hozzá a kézdivásárhelyi paralimpikon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük