Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szabó Norbert Dublinban

Szabó Norbert Dublinban Sport

Újabb CL1-es kategóriájú versenyen vesz részt július 6-án és 7-én Szabó Norbert. A sepsiszentgyörgyi pályakerékpáros célja, hogy szeptemberre, amikor a hivatalos idény zárul, összegyűjtsön legalább 850 pontot, amely lehetővé tenné, hogy induljon a Világkupán, mert csak onnan lehet kvalifikálni a 2020-as tokiói Nyári Olimpiai Játékokra.

Hirdetés
Hirdetés
 

Amint arról beszámoltunk, Norbert egy hónappal ezelőtt remek eredményeket ért el Tajvanon, hol a két CL1-es versenyen mintegy 300-300 pontot gyűjtött sprintben is és keirinben (motorfelvezetéses üldözőverseny) is és ezzel körülbelül 600 pontja van összesen. Ehhez kellene legalább 120-150-et hozzáadni Írországban (az első helyért 200 pont jár).

– Egy hosszú, szabadtéri pálya, tehát maga a taktikázás nem nagy matekozás, menni kell. Nem leszünk olyan sokan, mint Tajvanon, de mindenki ott lesz, aki számít, kezdve az aktuális világbajnok maláj Aziz Awangtól a hatszoros olimpiai bajnok brit Jason Kenny-ig. Szóval itt olyan mezőny áll fel, hogyha be találsz jutni a keirin döntőbe, akkor nagy esélyed van, hogy 3-4 olimpiai és világbajnokkal legyél „körülvéve” – magyarázza Norbert.

Szabó Norbert támogatói a Bertis, a Conico, az In-Nova, a Depo, a High Energy és a Román Kerékpáros-szövetség.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük