Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportiskolások a koronavírus idején

Sportiskolások a koronavírus idején Sport

Folyamatosan arra buzdítjuk a szülőket, hogy engedjék, küldjék a gyerekeket sportolni, mivel a sport, a mozgás a testi és lelki épségüket is segíti, fejleszti. Viszont a mostani helyzetben, amikor a hatóságok arra kérnek mindenkit, hogy maradjanak otthon, ennek a tevékenységnek a lehetősége nagyon le van korlátozva. Nemes Áront, a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub vezetőjét arról kérdeztük, hogyan kezelik a jelenlegi állapotot, milyen tanácsokkal látják el sportoló diákjaikat.

 

„Nagyon furcsa ez a helyzet, tanároknak, gyerekeknek egyaránt. Egy biztos, mindenkinek nagyon hiányoznak már az edzések, versenyek. De a legfontosabb most, hogy mindenki fegyelmezett legyen, betartsa a szakemberek utasításait. Ha a profi sportban mindenütt leállt a tevékenység, nyilván mi is csak alávethetjük magunkat az új helyzetnek, és bizakodunk benne, hogy minél hamarabb, minél kevesebb kárral levonul ez a vihar. Próbáljuk motiváltan tartani a gyerekeket, annál is inkább mivel versenyidőszakban szakadt félbe minden, és sajnos kétséges, hogy onnan fog folytatódni minden, ahol abbahagytuk” – fogalmazott lapunknak Nemes Áron, hozzátéve, hogy a sporttevékenységek felfüggesztése előtt az ISK-nak döntős, illetve döntőesélyes csapatai voltak, jó formában lévő egyéni sportolói, emiatt bíznak benne, hogy lesz még lehetőségük a bizonyításra idén.

A sportvezető elmondta, állandó kapcsolatban áll kollégáival, akik mindannyian feladatokat, edzésterveket adtak ki a sportolóiknak, és lehetőségükhöz mérten követik is ezek betartását.

„Igyekszünk képezni magunkat, videókat nézünk. A szezon közben ezer feladat van, most picit sikerül utolérni magunkat a folyton halasztott dolgokkal. Jómagam heti programot töltök fel az U15 csoportunkba, házi versenyt is szerveztünk, a gyerekek fotókkal bizonyítják, hogy végigcsinálták a napi feladatokat. Erőnlétileg valamilyen szinten elképzelhető, hogy szinten lehet maradni, de a futás, a labdás ügyesség megszenvedi ezt a periódust. Bízunk benne, hogy gyerekekről lévén szó sikerül utolérnünk magunkat, ha újraindul a sportélet” – fűzte hozzá a kosárlabdaedzőként is tevékenykedő igazgató.

Nemes Áron szerint aggasztó a sportiskola pénzügyi helyzete is. „Hogy mi lesz gazdaságilag, ezt senki nem tudja megmondani. Sok helyen a pénzügyi keretekből levágások lesznek, a megyei tanács is eltörölte a pályázatokra kiírt pénzügyi keretet. Jómagam egyet tudok érteni ezzel, ha mindenkitől egységesen visszavágják a kereteket, sokszor az élet felülírja a számításokat” – vélekedik. A Sepsi ISK vezetője úgy látja, az elkövetkező periódusban a felnőtt csapatok nagyobb mértékben kellene hangsúlyt fektessenek a helyi tehetségekre. „Igazán megérett a helyzet, hogy a helyi értékek felértékelődjenek. Most inkább a kosárlabdáról beszélnék, mivel ez a szakterületem. Mindannyian láttuk, hogy a felnőtt kosárlabda országos szinten mennyire visszaesett az utóbbi évben, borítékolható, hogy mi lesz a koronavírus-járvány után… Fontos lenne egy koncepciót kidolgozni, hogy helyi tehetségek hangsúlyosan esélyt kapjanak a felnőtt csapat keretébe bekerülni, természetesen nem adva fel azt az elvet, hogy Sepsiszentgyörgy csapata mindig bajnoki címért küzdjön” – összegzett a Sepsi ISK igazgatója.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük