Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Labdarúgás, 1. Liga

Két hét szünet után a 12. fordulóval folytatódik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság: a Sepsi OSK vasárnap 13 órától az idényben veretlen Hermannstadt medgyesi otthonába látogat. A szebeni csapat kiválóan teljesített a bajnokság első harmadában, még nem veszített mérkőzést, 10-ből 6-szor győzött, 4-szer döntetlenre végzett, van egy elhalasztott mérkőzése is (6. forduló, saját pályán a CFR-rel). A Sepsi OSK 16 ponttal a 7. helyen áll, 6 ponttal a Hermannstadt mögött. A viszonylagos helyzetelőny dacára, az Unibet sportfogadó-iroda így látja az esélyeket, így kínálja a nyereményszorzókat két-három nappal a mérkőzés előtt: Hermannstadt győzelme 3,35, döntetlen 3,05, Sepsi OSK győzelme 2,35. A Betano társaságnál így álltak a szorzók (odds): Hermannstadt győzelme 3,40, döntetlen 3,10, Sepsi OSK győzelme 2,30.

A háromszéki szurkolók kíváncsian várják a Sepsi OSK két – nemrég érkezett – anyaországi játékosának, Varga Rolandnak és Tamás Márknak a bemutatkozását, játékukkal nemcsak „magyarosabb”, hanem remélhetőleg ütőképesebb, gólerősebb is lesz a csapat.

A 12. forduló műsora: ma 21 órától U Craiova – FC Voluntari; szombaton 19 órától CS Mioveni – FC U Craiova, 21.30-tól Kolozsvári CFR – FC Petrolul; vasárnap 13 órától Hermannstadt – Sepsi OSK, 18.30-tól Farul – Aradi UTA, 21.30-tól FCSB – FC Argeș; hétfőn 18 órától FC Botoșani – Kolozsvári U, 21 órától Chindia Târgoviște – FC Rapid.

Labdarúgás, 3. Liga

Székely rangadót rendeznek a harmadosztályos pontvadászat 6. játéknapján: a Kézdivásárhelyi SE a Székelyudvarhelyi FC-t fogadja szombaton 15 órától. Az udvarhelyiek két győzelemmel az ötödik helyen állnak, míg a KSE – amely egyelőre csak idegenből szállított pontokat – az utolsó. A hetedik pozíciót elfoglaló Sepsi OSK II. ugyanekkor a harmadik helyen álló Brassói Kids Tâmpa otthonába látogat.

Labdarúgás, 4. Liga

A 4. forduló programja (vasárnap 15 órától, ifik két órával korábban): Csernáton – Papolc, Szitabodza – Nagyajta, Bereck – Árkos, Réty – Gelence, Kovászna – Perkő, Zágon – Bardoc, Barót – Szentkatolna.

Teremlabdarúgás, 2. Liga

Az elmúlt hétvégén elkezdődött a romániai teremlabdarúgó-bajnokság másodosztályának 2022–2023-as idénye. A moldvai csoportba sorolt Kézdivásárhelyi SE ellenfél hiányában állt az első körben, vasárnap 14 órától viszont megkezdi szereplését, hazai pályán a Mausoleul Mărășești ellen.

Motokrossz

A hétvégén a sepsiszentgyörgyi Sugás Motoros Klub szervezésében zajlik a román motokrosszbajnokság hatodik futama, amelynek a Sugásfürdő felé vezető út melletti pálya ad otthont. A mintegy száz versenyzőt felsorakoztató mezőnyből nem hiányozhat a Bukaresti Steauának versenyző Tompa Krisztián (MX2) és az ugyancsak fővárosi Top Cross TCS színeit képviselő Ördög Zoltán (MX2 Junior), akik géposztályuk első helyéről vágnak neki a hazai viadalnak. Rajtuk kívül a házigazda klub színében további két versenyzőnek, Blága Botond Leventének és Mocan Zakariásnak is szurkolhatunk, akik az MX2 amatőr kategóriában a negyedik, illetve a hatodik helyet foglalják el.

A szentgyörgyi futam részletes programja megtalálható a Román Motoros Szövetség hivatalos honlapján: www.frm.ro.

Jégkorong

A romániai jégkorong-bajnokság rajtjára várva barátságos mérkőzést vív egymással a Háromszéki Ágyúsok és a Sapientia U23 csapata ma 18.30-tól. A belépő 25 lejbe kerül, 10 év alatti gyerekeknek ingyenes.

Fotó: Sepsi OSK

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük