Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Az alábbiakban a hétvége fontosabb háromszéki sporteseményeit ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Kosárlabda

Vérbeli rangadóval zárul a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakasza. A Piros csoport utolsó, 14. fordulójában a tavalyi szezon két finalistája csap össze, a bajnokságban és kupában is címvédő Sepsi–SIC szombaton 19 órától a kétszeres ezüstérmes Szatmárnémeti VSK-t fogadja a Sepsi Arénában. A találkozónak a presztízsen kívül más tétje nincs, az előző körben már eldőltek a lényegi kérdések, ugyanis míg a zöld-fehérek kiütéses győzelmet arattak Brassóban (91–53), addig a VSK kikapott Aradon (70–65), így a szombati mérkőzés eredményétől függetlenül a sepsiszentgyörgyiek biztosan első kiemeltként vágnak neki a rájátszásának. És azt is lehet tudni, ki ellen játszanak majd elsőként: a fővárosi Rapid ellen, amely – köszönhetően a KSE visszakozásának – pár év kihagyás után újra a bajnokság nyolc legjobb csapata között mérkőzhet.

A Sárga csoportban ma játszik a KSE, 18 órától Alexandrián.

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgás, III. liga

A Şomuz Fălticeni vendégeként kísérel meg kilábalni a három forduló óra tartó hullámvölgyből a Kézdivásárhelyi SE futballcsapata, amely a tavaszi idény eddigi mindhárom mérkőzését elveszítette, és 17 forduló leforgása alatt mindössze 18 pontot gyűjtött, ami jelenleg a rangsor 10. helyéhez elegendő. A két csapat között négy pont különbség van, a kézdiek szombati, moldvai ellenlábasa 14 ponttal a 12. helyen áll. A kék-fehér mezes együttes csapatmorálja szempontjából létfontosságú ez a mérkőzés, egy esetleges győzelem azt jelentené, hogy újult erővel vágnak neki a következő találkozóknak, egy újabb vereség viszont beláthatatlan következményekkel járna. A tavaly őszi odavágón egyébként a céhes városbeliek könnyed, 4–0-s győzelmet arattak.

A 19. forduló programja: ma Foresta Suceava – Râmnicu Sărat, Botoşani2 – Metalul Buzău; szombaton Şomuz Fălticeni – KSE, Bucovina Rădăuţi – Sporting Lieşti, Gloria Buzău – Oţelul Galaţi, Ceahlăul – Şiinţa Miroslava, Sănătatea Darabani – Paşcani. A mérkőzések 15 órakor kezdődnek.

Labdarúgás, IV. liga

A IV. liga hétvégi, 16. forduló programja (kezdési időpont: ifik 12.45, felnőttek 15 órától): szombaton Barót–Zágon; vasárnap Csernáton–Perkő, Ozsdola–Bereck, Nagyajta–Illyefalva, Gelence–Réty, Papolc–Bardoc, Szitabodza–Kovászna. A góllövőlista jelenlegi állása: 1. Arinean Mihai (Papolc) 13 gól, 2. Oprea Alexandru (Zágon) 12, Zelch Ervin (Barót) 12, Sorescu György Szilamér (Réty) 12, 5. Majos Attila (Árkos) 11.

Labdarúgás, V. liga

Hétvégén a 11. fordulóval folytatódik a megyei alsóház 2018–2019-es idénye. Az V. liga tavaszi első fordulójának menetrendje (kezdési időpont: ifik 12.45, felnőttek 15 órától): szombaton Bölön – Kommandó; vasárnap Szotyor – Nagybacon, Árkos – Hidvég, Zabola – Uzon. Az állás: 1. Árkos 26 pont, 2. Hidvég 16 (28–20), 3. Zabola 16 (16–20), 3. Zabola 16, 4. Szotyor 14 (18–16), 5. Bölön 14 (17–19), 6. Kommandó 11, 7. Uzon 10, 8. Nagybacon 7.

Teremlabdarúgás, II. liga

A múlt héten szabadnapos volt a KSE Futsal a teremlabdarúgó II. liga 14. fordulójában, a hétvégi játéknapon viszont már itthon lépnek pályára a kék-fehér klub képviselői, vasárnap 18 órától a Galaci United másodcsapatát látják vendégül a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. A kézdiek továbbra is a rangsor második helyén állnak, hátrányuk nyolc pont az éllovas Marosvásárhely mögött. A 15. forduló műsora: szombaton Ceahlăul – Fortius Buzău, vasárnap KSE – Galaci United2, hétfőn Segesvári Pro-Tineret – Gyergyóremetei Kereszthegy.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük