Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Simán nyert a Sepsi–SIC

Simán nyert a Sepsi–SIC Sport

Félgőzzel, 102–58 (26–14, 27–12, 25–17, 24–15) arányú győzelmet aratott a Sepsi–SIC a Jászvásári Politehnica ellen a női kosárlabda Nemzeti Liga szombati, 17. fordulójában. A helyenként nyílt edzéshez hasonlító mérkőzésen egy pillanatig sem volt kétséges a győztes kiléte.

A pálya már a meccs elején „rádőlt” a vendégekre, míg Zorán Mikes tanítványai átlag félpercenként dobtak egy kosarat, addig a vendégek első pontjára csaknem négy percet kellett várnunk (11-2). Az első negyed végére, Jeffery 7 és Marshall 6 pontjának is köszönhetően a megnyugtató 26-14 a részeredmény.

A második negyedben továbbra is jól védekezett a hazai csapat, csak 12 pontot engedélyezett a vendégeknek, miközben újabb 27 ponttal tömte ki az egyetemiek kosarát.

A második félidőt ott folytatták, ahol az elsőt abbahagyták, ám a hazai csapatban egyre több kezdőember került a kispadra, helyüket átvették a cserék. Az ellenfélnél erre nem volt mód, hiszen a kezdőcsapatból négyen elejétől végig játszották a mérkőzést, egyetlen csere lépett pályára, nem egészen hét percre. A hazaiak ebben a felállásban is 25-17-re hozták a negyedet.

Az utolsó játékrészben a közelgő Román-kupára edzettek a hazaiak, mivel ott, a bajnokságtól eltérően, folyamatosan legalább két romániai játékosnak kell pályán lennie. Így esett meg, hogy hivatalos meccsen alighanem példátlan módon, egy adott pillanatban Pfirmann mellett, Kilin Tünde, Pop, Stoenescu és Huţanu volt a pályán. A csapat öt romániai játékosa egyébként 95 percet töltött a pályán. Bizonyára ennek tulajdonítható a padról érkezők viszonylag sok, összesen 33 pontot dobtak (a fenti okokból ez a statisztikai mutató a vendégeknél nulla)

A mérkőzés pozitív oldalához tartozott, hogy a nyilvánvaló játékerő különbséget mindkét csapat tudomásul vette és kímélték egymás testi épségét, volt olyan negyed, ahol összesen három faultot követtek el. A meccs MVP-je egyértelműen Jeffery volt, aki 31 pontja mellé (5×3) szerzett 6 lepattanót és adott 6 gólpasszt, összességében a figyelemreméltó 38-as indexmutatót produkálta. Marshall 15 pontja mellé „csak” 8 lepattanót szerzett, Stoenescu 12, Gödri-Părău és Pfirman 10-10, Harris 8, Thompson 7 (11 lepattanó), Huţanu 6 pontig jutott. Az ellenfél csapatát a 22 pontig (3 lepattanó, 3 gólpassz) jutó Simmons vitte a hátán.

Rusz István menedzser a mérkőzés végén adott nyilatkozatában a „jászvásári csapattal tartott nyílt edzésnek” minősítette a meccset.

A forduló többi találkozóin születtek érdekes eredmények: a Târgovişte Monique Coker utolsó másodpercben elengedett dobásával nyert Kolozsvár ellen, némi meglepetésre az Alexandria legyőzte Brassót, és mindössze két ponttal tudott győzni a Szatmárnémeti a feltámadni látszó Arad ellen. Eredmények: Marosvásárhely – Galac 62-77, Alexandria – Brassó 72-65, Târgovişte – Kolozsvár 57-56, Szatmárnémeti – Arad 65-63.

Az alapszakasz utolsó fordulójában a Sepsi–SIC Galacon játszik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük