Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsi OSK: sikerre hangolva

Sepsi OSK: sikerre hangolva Sport

A Bukaresti Juventus ellen folytathatja győzelmi szériáját a Sepsi OSK, amely Voluntari és Temesvár skalpjának begyűjtése után idén harmadszor gyűrheti le a sereghajtó együttest. A ma 18 órától kezdődő mérkőzésen kötelező módon be kell gyűjteni a három pontot, ami újabb fontos lépés a bennmaradás felé.

 

Eugen Neagoe vezetőedző egészségügyi problémák miatt nem vehetett részt a tegnapi sajtótájékoztatón, helyét Dumitru Stângaciu kapusedző vette át, aki óvatosságra int a sereghajtó ellen.

– Számunkra létfontosságú a mai három pont begyűjtése, nem számít, hogy ki ellen játsszunk, nem számít a rangsorban elfoglalt pozíció. Mi minden meccset egyformán komolyan kezelünk, mindig a győzelem lebeg a szemünk előtt. Azt akarjuk, hogy az utolsó három fordulóban nyugodtak legyünk, de most már nem csak a bennmaradás a cél, hanem a play-out második helyét tűztük ki magunknak – mondta el Stângaciu, aki többször is hangsúlyozta milyen jól érzi magát Sepsiszentgyörgyön.

Az I. liga két újonca, a Sepsi OSK és a Juventus a szezonban háromszor csapott össze, két alkalommal a piros-fehérek diadalmaskodtak. Az alapszakaszban megosztoztak a győzelmeken, hazai pályán mindkét csapat 2–1-re nyert. A rájátszásban, április 9-én Simonovski és Tandia góljaival 2–0-ra diadalmaskodott az OSK, egy olyan mérkőzésen, amely nacionalista felhangoktól volt hangos. A papírforma a mieink mellett szól, kétszer más sikerült, most miért lenne másképp?

Mind a Bukaresti Dinamót, mind a Sepsi OSK-t megbírságolta szerdán a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a sepsiszentgyörgyi stadionban április 30-án történt incidens miatt – közölte honlapján a Liga 1-et szervező Hivatásos Labdarúgók Ligája. A bukaresti csapatnak 15 ezer lejes, a sepsiszentgyörgyinek 10 ezer lejes bírságot kell fizetnie. A bajnokság rájátszásának alsóházában szereplő két csapat április végi mérkőzését a sepsiszentgyörgyiek nyerték 2–0-ra. A második gól után azonban rövid időre félbe kellett szakítani a mérkőzést a szurkolók rendbontásai miatt.

Az OSK klubelnöke, Csinta Samu az MTI-nek elmondta, a rendező csapat felelősségét kizárni nem lehet, ezért nem fellebbeznek a döntés ellen. Hozzátette: az incidens után azonnal felmondták a szerződést a hazai mérkőzéseiket korábban biztosító őrző-védő céggel, és egy másikkal szerződtek. A klubigazgató megjegyezte: nyilvánvaló provokáció történt, amellyel a bukaresti szurkolók azt a látszatot próbálták kelteni, hogy a sepsiszentgyörgyiek okozták a rendbontást. Azóta megállapították, hogy a zászlót letépő néző az első félidőben a bukarestiek szektorában volt, aztán a második játékrészre egy kerítést átugorva került a hazaiak közé.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük