Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Nagy sportesemények Magyarországon

A sportvilág többször fókuszál Budapestre 2023-ban. Jövőre Magyarország ad otthont a világ egyik legnagyobb sporteseményének, a szabadtéri atlétikai világbajnokságnak. A vb-re az új Nemzeti Atlétikai Központban kerül sor augusztus 19. és 27. között. A sportok királynőjének csúcstalálkozóját általában a harmadik legnagyobb és legfontosabb sporteseményként tartják számon az olimpia és a labdarúgó-világbajnokság után. Budapesten várhatóan több mint 200 ország atlétái indulnak.

Szintén kiemelkedő esemény lesz 2023-ban, hogy a Puskás Aréna ad otthont május 31-én a második számú európai klubfutballsorozat, az Európa-liga döntőjének. Magyarországi Grand Prix-ra, illetve világkupa-viadalra kerül sor a párbajtőrözőknél és a kardozóknál, valamint lesz vk kajak-kenuban is, októberben pedig Budapesten zajlik majd a karate-világbajnokság, és visszatér egy év kihagyás után a rali Európa-bajnokság is Nyíregyházára. Júliusban pedig a Nemzetközi Birkózó Szövetség rangsorverseny-sorozatának utolsó állomását tartják a magyar fővárosban. A Forma–1-ben július végén kerül sor a magyar futamra. A 2023-as év kiemelten fontos olimpiai szempontból, mindegyik sportágban kvalifikációs versenyeket rendeznek a 2024-es párizsi játékokra, a kvóták nagy része már jövőre gazdára talál.

Cody Gakpo a Liverpoolhoz igazol

Az angol élvonalban szereplő Liverpoolhoz igazol januárban a katari labdarúgó-világbajnokság egyik nagy felfedezettje, a holland Cody Gakpo. A 24 éves középpályás klubja, a PSV Eindhoven jelentette be, hogy megállapodott a brit klubbal. A holland egyesület közleményében jelezte, a pontos összeget nem hozzák nyilvánosságra, ugyanakkor annyit tudni lehet, hogy klubrekordról van szó. A csúcsot a PSV-ben eddig a mexikói Hirving Lozano tartotta, akiért a 2019/2020-as idényben 45 millió eurót fizetett a Napoli. Gakpo a későbbi győztes argentinokkal szemben a negyeddöntőben tizenegyesekkel búcsúzó Oranje egyik legjobbja volt a katari tornán, a hollandok mindegyik mérkőzésén kezdőként lépett pályára, és az első három csoportmeccsen, sorrendben Szenegál, Ecuador és Katar ellen is betalált.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük