Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

RÖVIDEN Sport

Évzáró a tekéseknek

Az elmúlt hétvégén a KSE felnőtt tekecsapata Marosvásárhelyen szerepelt a Román-kupa soros fordulójában. A céhes városiak a négyórás verseny után 14 fával lemaradtak a Marosvásárhelyi Elektro csapatától. A 3. forduló eredményei: Talmácsi CSO 3346 ütött fa, Kolozsvári CFR 3251, Marosvásárhelyi Elektro 3225, Kézdivásárhelyi SE 3211. Egyéni eredmények: Kiss György 556, Kiss Flórián 558, Tamás András 548, Kádár Béla 541, Borcsa Géza 507, Nagy László 230, Dávid Attila 271. Az állás a 3. forduló után: 1. Kolozsvári CFR 10 794 fával (11 pont), 2. Talmácsi CSO 10 105/10, 3. Marosvásárhelyi Elektro 9613/5, 4. Kézdivásárhelyi SE 9610/4.

„Az utolsó golyóig szoros volt a két csapat között a játszma, egy picit szerencsésebbek is voltak a marosi barátaink, de ennyivel jobbak is… Köszönöm a csapatnak az elért eredményeket, a kupadöntőnek jövőre mi leszünk a házigazdái Kolozsváron, ha megismételjük ezt a játékot, higgyétek el, hogy sikerülni fog. Kellemes ünnepeket mindenkinek!” – értékelt Várdó Olivér szakvezető, aki azt is elmondta, hogy a kézdi tekepályán Karácsony-kupával zárják az esztendőt.

Sikeres képzés fociedzőknek

Záróünnepséggel, kiértékelőkkel, az oklevelek, tanúsítványok kiosztásával befejeződött a Football Academies néven kiírt, majdnem egész éves szakmai képzés labdarúgó edzőknek, szakvezetőknek, akik menedzseri munkakörben is folytathatják a tevékenységüket. A tanfolyamot a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és a romániai Nemzeti Futball Akadémia (ANF) szervezte, partnerük a belga Double Pass szakmai szervezet volt. Egyik előadó például Joost Hedndrickx, a Standard Liége klub 15-18 éves utánpótlás szakosztályának szakmai igazgatója.

A Masterclass minősítésű és fokozatú képzés húsz közvetlen résztvevője között található két székelyföldi magyar szakember is, Veress János Lóránt a Sepsi OSK-tól és Dusinszki Zoltán az FK Csíkszeredától. A tanfolyam idén februárban indult, a kurzusok hat fő téma köré összpontosultak. A befejezés előtt a résztvevők a katari világbajnokság bizonyos momentumait is kielemezték, megvitatták. A Masterclass-képzés jövőben új jelentkezőkkel folytatódik. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük