Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Meccsnap a Sepsi–SIC számára

Izrael felé veszi az irányt a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata, amely sorozatban harmadszor játszik idegenben az Európa-kupában: a zöld-fehérek ma 19 órától az Elitzur Holon vendégeként lépnek pályára. Az eddig hibátlan Sepsi-SIC három héttel ezelőtt szoros küzdelemben egy ponttal jobbnak bizonyult mai ellenlábasánál (76–75), az izraeliek viszont azóta mindkét mérkőzésüket megnyerték az E-csoportban. Zoran Mikes vezetőedző megígérte, hogy nyerni mennek Izraelbe, minden tőlük telhetőt megtesznek a győzelemért és makulátlan mérlegük megtartásáért.

Tapasztalatszerzésnek jó volt

Három vereséget szenvedett Litvániában, a Kaunasban megrendezett Baltic Challange Cup elnevezésű, U20-as korosztályú együtteseknek kiírt jégkorongtornán a romániai utánpótlás-válogatott. A többnyire székelyföldiek alkotta romániai csapat Észtországtól hosszabbítás után 3–2-re kapott ki, majd Lengyelországtól 6–1-es, a házigazda Litvániától pedig 4–1-es vereséget szenvedett. December 11–17. között Kaunasban rendezik az U20-as, divízió 2/A jelű világbajnokságot, Románia ellenfelei a házigazda mellett Hollandia, Horvátország, Nagy-Britannia és Spanyolország lesznek.

A magyarok nem jutnak nyolc közé

A magyar női kézilabda-válogatott 30–25-re kikapott Svédországtól az Európa-bajnoki középdöntő ljubljanai csoportjának harmadik játéknapján, hétfőn, ezzel eldőlt, hogy a 11. vagy a 12. helyen zárja majd a tornát. A magyarok a csoportkörben előbb 33–28-ra nyertek Svájc ellen, majd Horvátországtól 21–18-ra, a címvédő Norvégiától 32–22-re kaptak ki, így pont nélkül jutottak a középdöntőbe, ahol 29–27-es vereséget szenvedtek Dániával szemben. Az utolsó fordulóban, ma 16.30-tól a társházigazda Szlovénia lesz az ellenfelük. A magyar szövetség által meghatározott cél a nyolc közé kerülés volt. Női kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, 1-es csoport, 2. forduló: Magyarország–Svédország 25–30 (15–18), Norvégia–Szlovénia 26–23 (16–15). A csoport állása: 1. Norvégia 8 pont, 2. Dánia 6, 3. Svédország 4, 4, Szlovénia 4, 5. Horvátország 2, 6. Magyarország 0.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük