Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Kupameccsre készülve

Ma 16.30 órától a kézdivásárhelyi Sinkovits Stadionban a másodosztályos Brassói FC ellen lép pályára a házigazda KSE a labdarúgó Román-kupa 3. fordulójában. A KSE az első fordulótól csatlakozott a kupakiírás mezőnyéhez: előbb 1–0-ra nyert a Brassói Kids Tâmpa otthonában, majd a második körben idehaza győzött 3–2-re Foksány ellen. A 2. Ligában 12. helyen álló Brassói FC most kezdi a kupaszereplést.

Meglepő mellőzés

A szeptember 4–10. időszakban tehetségkutató edzőtáborban vettek részt az U15-ös korosztályú labdarúgók. Az edzők célja kijelölni Románia U15-ös válogatottjának összetételét. A Buftea város edzőközpontjában lezajlott felmérésekre 66 serdülőt hívtak be az ország több tucatnyi klubjától, némelyik kis focista külföldről érkezett. Az alapkeretnél háromszor vagy négyszer népesebb mezőnyben egy székelyföldi játékos neve szerepel, ő Ianis Spinu csatár a Sepsi OSK-tól. Az ország egyik legjobb, legeredményesebb utánpótlásközpontjaként ismert Székelyföld Labdarúgó Akadémiáról, illetve FK Csíkszeredától egyetlenegy játékos sem szerepelt a tudásfelmérő edzőtáborban! (bl)

Szaeid, azaz Andrei

A 2016–2022-es időszakban hatszoros román bajnok, jelenleg is listavezető és európai BL-résztvevő Dinamo Bukarest férfi kézilabdacsapatának két külföldi játékosa megkapta a román állampolgárságot. A honosítás révén a horvát Ante Kuduz és az iráni Szaeid Hejdarirad akár a román válogatottban is játszhat ezután! Ante Kuduz 1995. április 11-én született a horvátországi Eszék városban. Az elmúlt 2–3 évben néhányszor meghívást kapott a szülőhazája válogatottjába, de nem sikerült meggyőznie a szövetségi kapitányt. A 2 méter magas játékos főleg bal oldalon szerepelt a csapataiban. A romániai honosítási szokások alapján nem hivatalos román személynevet is választott, ezentúl Ante és Vasile.

Szaeid Hejdarirad kapuvédő 1990. szeptember 22-én született az iráni Szelszeleh városban, ahol jelentős lélekszámú kurd közösség él. A szülőhazája válogatottjában 32 alkalommal szerepelt, magassága 1,91 m. Romániában a nem hivatalos személyneve Andrei lesz. (bl)

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük