Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Lehet pályázni

A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány meghirdette a MOL Tehetségtámogató 16. kiírását. A program támogatási alapja 560.000 lej. Az idei Tokiói Olimpián négy olyan sportoló vesz részt – Szőcs Bernadette (asztalitenisz), valamint Robert Glință, Daniel Martin és David Popovici (úszás) –, akik pályafutásuk elején a MOL Tehetségtámogató kedvezményezettjei voltak. Az eddigi 15 kiírásban 2766 fiatal sportoló és művész nyert támogatást több mint 4.900.000 lej értékben, 2223 sikeres pályázattal. A pályázatokat online lehet benyújtani június 19-ig. Részletek a www.kozossegert.ro honlapon.

Benzema visszatért

Hat év után Karim Benzema visszakerült a francia labdarúgó-válogatottba: ez a legnagyobb szenzációja Didier Deschamps szövetségi kapitány kedd esti bejelentésének, a 26 tagú francia Eb-keret kihirdetésének. Mint ismert, a „kékek” egy csoportban lesznek a magyar válogatottal a nyári Európa-bajnokságon. „Találkoztunk, nagyon hosszan beszélgettünk, ezt követően alaposan végiggondoltam mindent, és meghoztam a döntésemet – mondta kedden Didier Deschamps szövetségi kapitány Benzema beválogatásának előzményeiről. – Nekem is szükségem volt, és neki is szüksége volt erre a beszélgetésre. Szeretném, ha mostantól ez a döntés elveszítené különlegességét. Szövetségi kapitányként a felelősségem nagyobb, a személyes szempontjaimnál többet kell mérlegelnem egy döntés meghozatalakor.”

Gólvonal-technológia döntőkön

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződést hosszabbított a mérkőzéseken a videobírós rendszert és a gólvonal-technológiát biztosító céggel, a Vision Sporttal. Ez a két technológia segíti a játékvezetők munkáját a nemzetközi találkozókon. Az EHF jelezte, a megállapodás értelmében a mostani idény fináléiban is használni fogják a rendszereket, így a női Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében is május 29-én és 30-án. A szövetség több mint öt éve dolgozik együtt a céggel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük