Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Fővárosi rangadó a kupában

Elkészült a labdarúgó Román-kupa nyolcaddöntőjének menetrendje, a mezőnyben viszont már nincs ott a legutóbbi fordulóban búcsúzó Sepsi OSK és az FK Csíkszereda sem. A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) székházában történt sorsoláson a címvédő FCSB az örökrivális Bukaresti Dinamót kapta ellenfélnek, de hasonlóan izgalmasnak ígérkezik az Aradi UTA – Kolozsvári U mérkőzés is. A sorozat első meccseit február 10-én rendeznék a tervek szerint. A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el.

A nyolcaddöntő párosítása: Aradi UTA – Kolozsvári U, Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Medgyesi Gázmetán, Dunărea Călărași – Turris Măgurele, Temesvári Poli – Astra Giurgiu, Konstancai Farul – Chindia Târgoviște, Petrolul Ploiești – Jászvásári Poli, Bukaresti Dinamo – FCSB, FC Botoșani – Universitatea Craiova.

Aranycipőért hajtanak

Még mindig Kasper Junker vezeti az európai Aranycipőért folytatott versenyt, ám Robert Lewandowski, a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München lengyel labdarúgója hátránya immár minimális. A 32 esztendős csatár – aki élete első Aranycipőjére hajt – a legutóbbi Bundesliga-fordulóban ismét eredményes volt, így összesen húsz találatnál jár a mostani bajnokságban, és hamarosan megelőzheti Junkert, mivel a norvég első osztály küzdelmei már véget értek, a dán támadó nem gyarapíthatja pontjait. Eközben a négyszeres aranycipős Cristiano Ronaldo (Juventus) feljött a negyedik helyre. Az Aranycipő-verseny élén: 1. Kasper Junker (FK Bodö/Glimt) 27 x 1.5 = 40,5, 2. Robert Lewandowski (FC Bayern München) 20 x 2 = 40, 3. Amahl Pellegrino (Kristiansund BK) 25 x 1.5 = 37.5, 4. Cristiano Ronaldo (Juventus) 15 x 2 = 30, 5. Paul Ebere Onuachu (KRC Genk) 19 x 1.5 = 28.5.

Csúszik a rajt

Az elmúlt hetek találgatásai után a Forma–1 megerősítette: a két országban bevezetett járványügyi intézkedések következtében Ausztrália és Kína nagydíját is el kell halasztani. A március 21-ei szezonnyitónak szánt melbourne-i versenyt máris áthelyezték november 21-ére, és ezzel biztossá vált, hogy a tervezetthez képest egy héttel később, március 28-án, Bahreinben indul útjára az idei bajnokság.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük