Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Tekerj egy jó célért!

Szombaton 7 órától kezdődik a Tekerj egy jó célért akció különleges kiadása, a kiindulási pont: a sugásfürdői Csaba-forrás. A Háromszéki Közösségi Alapítvány Vajna János sepsiszentgyörgyi fiatalember merész és nemes vállalkozását támogatja, akinek célja kerékpárral elérni a 8848 m-es szintkülönbséget, 24 óra alatt. Az akcióval a Kovászna Megyei Cukorbeteg Gyermekek és Fiatalok egyesületének gyűjtenek, korszerű cukorszintmérő felszerelésre. Kérik a szombaton Sugásfürdőre programot tervezők türelmét, megértését, illetve támogatását, hogy az akció sikeres legyen!

Újraindult az európai kupaélet

Közel öt hónap után folytatódott a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakított labdarúgó Európa-liga: elsőként az FC Köbenhavn és a Sahtar Donyeck jutott a nyolc közé. A biztos Bajnokok Ligája-induló Inter – amely az elmúlt kilenc év legjobb eredményét elérve másodikként végzett az olasz bajnokságban – a semleges pályán, Gelsenkirchenben lebonyolított egymeccses nyolcaddöntőben 2–0-ra verte a spanyol Getafét. Az angol bajnokságban bronzérmesként zárt MU – amely már 22 mérkőzés óta nem talál legyőzőre – a márciusban 5–0-ra megnyert első mérkőzés után, a hazai visszavágón 2–1-re legyőzte az osztrák LASK-ot. A legjobb nyolc közé jutó csapatok Németországban fejezik be a sorozatot, a negyeddöntőtől kezdve minden párharc egymérkőzéses lesz, a finálénak pedig augusztus 21-én Köln ad otthont.

A BL is folytatódik

Beindul a nagyüzem a Bajnokok Ligájában is, a Real Madridnak legalább két gólt kell szereznie, ha ma tovább akar jutni Manchesterben. A szombati nagy kérdés: folytatódik a Barca olaszok elleni rossz szériája? A katalánoknál (31) csak a Real Madrid (37) kapott ki többször az európai kupákban olasz ellenféltől. BL-nyolcaddöntő, visszavágó: ma 22 órától Juventus–Lyon (az első mérkőzésen: 0–1), Manchester City–Real Madrid (2–1); szombaton 22 órától Barcelona–Napoli (1–1), Bayern München–Chelsea (3–0). A BL végső tornáját (negyeddöntők, elődöntők, döntő) Lisszabonban rendezik augusztus 12–23. között.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük