Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Fülöp Isti a forduló csapatában

Nem kevesebb, mint négy erdélyi csapat öt játékosa kapott helyet a Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) álomcsapatában az I. ligabeli rájátszás 3. fordulóját követően. A „kezdő tizenegyben” ott van a Sepsi OSK középpályása, Fülöp István is, aki egy parádés kényszerítő után szerzett vezetést a FC Hermannstadt ellen. A 3. forduló csapata: Giedrius Arlauskis (Kolozsvári CFR) – Andraz Struna (Voluntari), Virgil Ghiţă (Viitorul), Bogdan Planic (FCSB) – Ciprian Deac (CFR), Andrei Ciobanu (Viitorul), Boubacar Fofana (Medgyes), Fülöp István (Sepsi OSK) – Gabriel Iancu (Viitorul), Yazalde Gomes (Hermannstadt), Alexandru Măţan (Voluntari). Edző: Mihai Teja (Voluntari).

Aranyfiú kerestetik

Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályása is jelölt a Golden Boy-díjra, amelyet minden évben a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgó kap. A listán a 19 éves Szoboszlai mellett olyan játékosok találhatóak, mint korábbi csapattársa, az azóta a Borussia Dortmundot erősítő Erling Haaland, a szintén dortmundi Jadon Sancho, a Bayern München színeit képviselő Alphonso Davies vagy az FC Barcelona szélsője, Anssumane Fati. A száz jelölt között szerepel a Kolozsvári CFR temesvári születésű kapusa, Ionuț Rus is.

Angliában is kezdnek

A német és a spanyol bajnokság után ma újabb európai topligában, a Premier League-ben indul útjára ismét a labda. Három hónappal azután, hogy a pandémia félbeszakította a bajnokságot, a második helyen álló City a kilencedik Arsenalt, a kiesés ellen küzdő Aston Villa pedig a hetedik Sheffield Unitedet fogadja – ez lesz az első kettő abból a 92 hátralévő mérkőzésből, amelyet a tervek szerint öt hét alatt bonyolítanak majd le. A találkozókat zárt kapuk mögött rendezik meg, a kezdés előtt pedig arra a több mint 40 ezer emberre emlékeznek majd, aki az Egyesült Királyságban áldozatul esett a járványnak. A City 25 pontos hátránnyal indul az újrakezdésnek, ami azt is jelenti, hogy ha kikap az Ágyúsoktól, a Liverpool vasárnap, a városi rivális Everton ellen bebiztosíthatja elsőségét, amely 1990 óta az első lesz a klub történetében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük