Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Öt csere meccsenként?

Brit médiaértesülés szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a koronavírus-járvány hatására azt tervezi, hogy háromról ötre növeli a cserélhető játékosok számát egy mérkőzésen. A The Sun című lap azt írta, a FIFA arra kérte a sportág szabályalkotó testületét (IFAB), hogy sürgősségi eljárás keretében döntsön a módosításról. A javaslat szerint a jelenleg szünetelő idény végéig a csapatok a megszokott három helyett öt játékost is cserélhetnének – ezzel segítenék a futballistákat, akikre az idény újraindulása után várhatóan zsúfolt program vár. Egyelőre sem a FIFA, sem az IFAB nem reagált a megjelent hírre.

Májusi folytatás a Bundesligában

A topligák közül a Bundesliga fog először elindulni azóta, hogy márciusban szinte az összes bajnokság leállt a koronavírus-járvány miatt. A német szövetség vezetőinek döntése alapján május 9-én zárt kapuk mögött folytatódnak a német első osztály mérkőzései. Kiszivárogtatott dokumentumok alapján a Német Labdarúgó Szövetség több új szabályt vezet be az újrakezdésnél, amelyeket kötelező betartani annak érdekében, hogy a koronavírus ne terjedjen. A csapatokat rendszeresen tesztelik a kezdés előtt, a stadionba érkezéskor kötelező lázat mérni, az öltözőket és a csapatbuszt is folyamatosan kell fertőtleníteni.

A csapatok nem állhatnak egymás mellett bevonuláskor, a cserék elkülönítve melegíthetnek, a cserénél nem érintkeznek a játékosok, és a kispadon megadott távolságra ülhetnek egymástól a futballisták, stábtagok. Nem lesznek kabalaállatok, nincs kézfogás a mérkőzések előtt, a hagyományos meccs utáni tevékenységeket eltörlik. Nincs mixzóna, ahol a játékosokkal lehetne interjút csinálni, ahogyan a sajtótájékoztatók is elmaradnak.

A zárt kapuk mögött megközelítően 300 embernek adnak engedélyt, hogy a stadionban tartózkodjanak, köztük négy rendőr, tíz újságíró, négy labdaszedő, ötven biztonsági ember. Amennyiben a szurkolók a stadion előtt gyülekeznek, az a kérdéses mérkőzés azonnali elhalasztását eredményezi. A Bundesliga kapásból egy nagy rangadóval indul újra, hiszen a második Borussia Dortmund és a harmadik RB Leipzig játszik egymással.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük