Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Csökken a labdarúgók ára

Az olasz bajnok Juventus vezetése rákényszerülhet Cristiano Ronaldo eladására a koronavírus-járvány okozta válság után, mivel a torinói futballklub csak így maradhat talpon gazdaságilag – véli az olasz szaksajtó. A portugál sztárjátékos beleegyezett ugyan évi nettó 31 millió eurós bérének csökkentésébe, ám ezt az összeget a krízishelyzet múltával klubja már nem tudja vállalni, akkor sem, ha újra lesz bevétele az olasz bajnoki címvédőnek. A 35 éves Ronaldón, aki két évvel ezelőtt érkezett Torinóba és szerződése 2022 nyaráig él, legkevesebb 70 millió euróért adhat túl a klub, illetve, ha marad az ötszörös aranylabdás csatár, bele kell mennie fizetése jelentős csökkentésébe. A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) által készített új tanulmány szerint a játékosok ára a válság miatt akár 28 százalékkal is csökkenhet.

Mégsem lesz bajnok a Liverpool?

Egyre több klubvezető érvel a Premier League-idény azonnali befejezése és esetleges törlése mellett. A húsz csapat pénteken tart újabb egyeztetést, ezen akár meg is szavazhatják az angol Labdarúgó-szövetség és a Premier League vezetői által készített vészterveket, vagyis, hogy júniusban, illetve júliusban zárt kapus, tévés mérkőzéseken játszanák le a bajnokság hátralévő részét. A helyzet fonákja, hogy a már kifizetett televíziós jogdíjak az elmaradt meccsek utáni részét vissza kellene fizetnie a PL-kluboknak, ez 762 millió fontot jelent összesen. Ez a kieső jegybevételek és a jelentősen csökkent szponzorpénzek mellett több csapatnak is kigazdálkodhatatlan tétel lenne jelen körülmények között.

Koronavírusos Kapás Boglárka

Kapás Boglárka hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy ő is megfertőződött a koronavírussal. A világ- és Európa-bajnok sportoló hozzátette, jelenleg tünetmentes, de ez is csak azt bizonyítja, hogy muszáj mindenkinek elővigyázatosnak lennie: tünetek nélkül is megfertőzhet bárki bárkit. Kapás Boglárka a 2016-os riói olimpián 800 méter gyorson szerzett bronzérmet, tavaly nyáron a kvangdzsui világbajnokságon 200 méter pillangón diadalmaskodott.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük