Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Megyei fociprogram

Öt mérkőzést rendeznek a labdarúgó IV. liga 3. fordulójában, ugyanis két találkozót elnapoltak. A program: szombaton 18 órától Illyefalva–Barót; vasárnap 17 órától Papolc–Bereck (Zágonban játsszák), Csernáton–Perkő, Bardoc–Gelence, Nagyajta–Szitabodza. A Réty–Sepsi OSK II. találkozót szeptember 11-re, míg az Árkos–Kovászna összecsapást szeptember 25-re halasztották.

Hirdetés
Hirdetés

Sötétben bringáztak

Augusztus 27-én a Zöld Nap Egyesület Bringázz az éjszakában címmel második alkalommal szervezett bringatúrát a céhes városban és a Nemere Útján. Az esti órákban történő biciklizés során a több mint ötven kerékpáros azzal a céllal gyűlt össze, hogy demonstrálja a láthatóság és észlelhetőség fontosságát, tudniillik balesetveszélyes sötétben, kellő felszerelés nélkül két keréken közlekedni. A kedd esti kerékpáros akción való részvétel feltétele az volt, hogy a bicikli a KRESZ-szabályoknak megfelelően legyen kivilágítva, a kerékpáros öltözete pedig megfelelő legyen. A 12 kilométeres tekerést követően a bringások visszatértek a sportcsarnok melletti térre, ahol a résztvevők között apróbb meglepetéseket sorsoltak ki. Az eseményen szép számban képviseltette magát a KSE kerékpárszakosztálya is. „Nagy öröm számunkra, hogy túráinkkal nem csak Kézdiszék kulturális értékeihez tehetünk hozzá, hanem a kerékpáros közösséget is erősíthetjük, népszerűsíthetjük a közlekedés ezen formáját” – nyilatkozta az egyik szervező. Az esemény a Hell-Com Kft, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Szolidaritási Testület résztámogatásával valósult meg.

 

Nem bírtak a cseh bajnokkal

Ezúttal sem lesz román részvevője a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének, ugyanis a Kolozsvári CFR kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól a főtáblás szereplés kapujában. Az odavágós mérkőzéshez hasonlóan, Prágában is 1–0-s vereséget szenvedett Dan Petrescu ötlettelenül játszó csapata. A cseh bajnok Slavia Praha 12 év után szerepelhet ismét BL-csoportkörben. A Gépész utcaiak az Európa Ligában folytatják európai kupaszereplésüket. A csoportok sorsolását ma 14 órától rendezi az európai szövetség.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük