Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Második hely a nőknél

Az elmúlt hétvégén 39 versenyző részvételével a kincses városban zajlott a fallabdázók Kolozsvár-kupája, amely az országos körverseny részét képezte. A versenyre három kategóriában lehetett nevezni: férfi és női A-divízió, illetve férfi B-divízió. A Kovászna Squash SKE-et egy férfi és két női játékos képviselte. Szabó Nikole másodikként végzett a női A-osztályban, ugyanitt Madaras Simona hetedik lett, míg a férfi A-divízióban Negruțiu Florin 7. helyen zárt.

Kezdődik az asztalitenisz-vb

Vasárnap kezdődik a Hungexpón az asztalitenisz-világbajnokság, Budapest 1950 óta először, összességében negyedszer lesz házigazdája a sportág csúcsversenyének. A magyar színeket hét női és hat férfi játékos képviseli a nyolcnapos tornán. Férfi és női egyesben 128-as lesz a főtábla, a 64 kiemelthez 64-en csatlakoznak a 246, illetve 180 fős selejtezőből, a három páros versenyszámban pedig egyformán 64 duó szerepelhet az elitmezőnyben, 32–32 kiemelt és kvalifikációból érkező. A nőknél egyesben Póta Georgina, Pergel Szandra és Madarász Dóra is a főtáblán kezd. A selejtezőben kezd többek között a sepsiszentgyörgyi származású Bálint Bernadett, akitől azt várják, hogy harcolja ki a főtáblás szereplés jogát. A hazai éremszerzés a csoda kategóriába tartozna, magyar játékos a férfiaknál legutóbb 1983-ban, Tokióban, a nőknél pedig 1995-ben, Tiencsinben állhatott fel vb-dobogóra, előbbi tornán a csapat, utóbbin Bátorfi Csilla és Tóth Krisztina párosa volt harmadik. A mostani világbajnokságra 141 országból 579 versenyző és 1561 akkreditált résztvevő érkezik Budapestre.

Jöhet az elődöntő

A Liverpool kettős győzelemmel, 6–1-es összesítéssel búcsúztatta az FC Portót, a Tottenham ugyanakkor drámai mérkőzésen, 4–4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal jutott tovább a Manchester Cityvel szemben a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai negyeddöntőjében. Az elődöntőben a Liverpool a Barcelonával, a Tottenham pedig az Ajax-szal találkozik április 30-án és május 1-jén, valamint május 7–8-án. A finálét a madridi Wanda Metropolitano stadionban játsszák június elsején.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük