Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Revánsot vehetnek

A KSE női kosárlabdacsapata ma 18 órától pótolja az Agronomia Bukarest elleni, a Nemzeti Liga Sárga csoportjának 2. fordulójából elnapolt mérkőzését. A Ljubomir Kolarevic irányította kék-fehérek a múlt vasárnapi 7. fordulóban épp az Agronomia otthonában hajtottak fejet 83–64 arányban. Reméljük, ezúttal, a kézdivásárhelyi sportcsarnokban más lesz a végkifejlet.

Sportolókat méltattak

A férfiaknál Novak Đoković, a nőknél Simone Biles lett 2018 legjobb sportolójaként a Laureus-díj kitüntetettje. A sportolói Oscar-díjként számon tartott elismerést hétfőn adták át Monacóban. A férfi teniszezők világranglistáját vezető Đoković tavaly Wimbledonban és a US Openen is győzött, idén pedig az ausztrál nyílt teniszbajnokságon diadalmaskodott. A szerb játékost negyedszer választották meg a legjobbnak. A női sportolók között győztes, négyszeres olimpiai bajnok amerikai Biles a tavalyi dohai torna-világbajnokságon négy aranyérmet nyert. Ő másodszor vehette át az elismerést. Az év csapata a tavaly nyári oroszországi világbajnokságon aranyérmes francia labdarúgó-válogatott lett. A sportakadémia több mint 60 tagjának szavazatai alapján életműdíjat vehetett át Arsène Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője. Az előző év legjobbjait 2000 óta díjazzák.

Laureus-díj, 2018: az év férfi sportolója: Novak Đoković (szerb, tenisz); az év női sportolója: Simone Biles (amerikai, torna); az év csapata: francia férfi labdarúgó-válogatott; az év áttörése: Naomi Oszaka (japán, tenisz); az év visszatérése: Tiger Woods (amerikai, golf); az év fogyatékos sportolója: Henrieta Farkašová (szlovák, alpesi sí); az év extrémsportolója: Chloe Kim (amerikai, hódeszka).

Gólaszályos első félidő

A statisztikákkal foglalkozó Opta Twitter-oldal hívta fel arra a nem mindennapi tényre a figyelmet, ami a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében történt. Mint ismert, az első hat odavágóbeli mérkőzés egyikén sem esett gól az első félidőben! Az eddigi leggyorsabban szerzett találat Szon Hung Min nevéhez fűződik, a Tottenham szélsője a 47. percben vette be a Dortmund kapuját a 3–0-val végződő összecsapáson.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük