Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Régiók fociütközetei

A labdarúgó Románia Kupa 2022-2023-as kiírása elérkezett a regionális döntők szakaszához. Július 16-án Erdély-szerte, Románia-szerte hét régiódöntőre kerül sor.

Hirdetés
Hirdetés

Sajnos, Háromszék teljesen kimaradt ebből a játékból, miután egyáltalán nem nevezett indulót a regionális szakaszra. A kijelölt ellenfél így játék nélkül jutott tovább. A Kovászna, Hargita, Maros, Brassó, Szeben, Fehér megyéket magába foglaló 3-as számú középrégió döntője: Marosvásárhelyi ACS 1898 –  Gyulafehérvári Universitatea. Utóbbi Hargita megye képviselőjét, a Gyergyószentmiklósi Sportklubot győzte le a 3-as régió 2-ik csoportjában, míg a marosvásárhelyi csapat előbb Brassó, majd Szeben megye képviselőjénél bizonyult jobbnak.

A döntők lejátszása után a legjobbak kupát, emlékérmet kapnak, az RK pedig folytatódik a következő szakasszal, amikor a hét régiógyőztes már a 3. Ligában szereplő csapatok közül kaphat ellenfelet, a versenyábra alapján abban a szakaszban összesen 76 csapat játszik majd.

Természetesen a Kovászna megyei távolmaradás csak a regionális szakaszra vonatkozik, hiszen a Románia Kupa címvédője, a Sepsi OSK majd később kapcsolódik be a küzdelmekbe. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük