Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rajt a kupasorozatban

Rajt a kupasorozatban Sport

Szerdán az első kör odavágóival indul a női kosárlabda Román-kupa 2022–2023-as kiírása, a címvédő Sepsi–SIC hazai környezetben kezd a Konstancai MSK ellen, míg a Kézdivásárhelyi SE a Kolozsvári U otthonában lép pályára.

A női kosárlabda Román-kupa első körében a tizenegy élvonalbeli csapat mellé a szakszövetség benevezte a Nemzeti Kiválósági Központ egyik korosztályos együttesét is.

A hétszeres győztes Sepsi–SIC holnap 19 órától a Konstancai MSK ellen kezdi meg menetelését a címvédés felé vezető úton, Zoran Mikes tanítványai a november eleji bajnoki mérkőzésen 84–62-re győzték le mostani ellenlábasukat. A Kézdivásárhelyi SE holnap 13 órától mérkőzik Kolozsváron, a Ljubomir Kolarevic edzette céhes városiak a Nemzeti Ligában 64–60-ra verték a kolozsvári egyetemistákat.

A Román-kupa első fordulójának első mérkőzései: Kolozsvári U – Kézdivásárhelyi SE (13 óra), Alexandria – Marosvásárhelyi Sirius (16 óra), Nemzeti Kiválósági Központ – Agronómia Bukarest (17 óra), Aradi FCC – Bukaresti Rapid (18 óra), Brassói Olimpia – Târgoviște (18.30 óra), Sepsi–SIC – Konstancai MSK (19 óra). A visszavágókat december 3-án, szombaton rendezik meg. A mérkőzések győztesei, illetve a két legkisebb arányú vereséget szenvedő csapat bejut a februárban rendezendő nyolcas döntőbe.

Fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük