Felhívás!

Ötödször bajnok a Sepsi-SIC!

Ötödször bajnok a Sepsi-SIC! Sport

Zsinórban ötödik alkalommal nyerte meg a női kosárlabda Nemzeti Ligát a Sepsi-SIC csapata, amely a szatmárnémeti Both Katalin sportteremben emelhette magasba a bajnoki trófeát. A zöld-fehérek akárcsak az előző két alkalommal, a Szatmárnémeti VSK-t utasították maguk mögé, a nagydöntőben 3–1-es összesítéssel érdemelték ki a bajnoki titulust.

A Pasic, Orbán, Gödri-Părău, Tobin, Gardner kezdőötössel felálló Sepsi-SIC a bajnoki címért, míg a Cuic, Bright, Solopova, Podar, Goss alkotta Szatmárnémeti az életben maradásért lépett pályára a döntő negyedik mérkőzésén. Jobban kezdett a Sepsi-SIC, Tobin, Gardner és Gödri-Părău kosarai után már 2–6 volt az eredményjelzőn, amikor Goss révén a VSK felzárkózott, ám Tobin azonnal válaszolt (7–10). Jobban pörögtek a sepsiszentgyörgyiek, mint előző nap, de hiába, minden egyes kosarukra reagáltak Solopováék (16–16). Nem volt pontzuhatag az első játékrészben, az utolsó percben a zöld-fehérek felpörgették a ritmust, Gardner és Pasic sikeres dobásaival pedig átvették a vezetést (16–20).

A mieink 5–0-val nyitották a második felvonást (16–25), de a szatmáriak sem hagyták magukat lerázni. Kiélezett csata folyt a pályán, jó dobóformában voltak a felek, Podar pontjaival 27-nél kiegyenlített a VSK. Minden egyes szentgyörgyi kosárra érkezett a válasz a túloldalon, fej-fej mellett haladtak a felek, végül a nagyszünet előtti hajrából a hazaiak jöttek ki jobban, Solopova elsüllyesztett egy triplát: 35–32.

A fordulás után gyors kosárváltással indult a harmadik negyed, Orbán közelijére Solopova három pontja érkezett (38–34). Podar duplájával már hattal is vezetett a VSK, a Sepsi-SIC Gödri-Părău és Gardner pontjaival nem hagyta magát leszakítani. Élesedett a helyzet, egyre többet hibáztak a csapatok a támadóoldalon. Tobin és Orbán jóvoltából 42-nél kiegyenlített a Mikes-csapat, majd nagy küzdelemben Pasic és Tobin pontjaival megfordította az állást a szakasz végére, rendkívül izgalmas végjátékra volt kilátás: 44–46.

Küzdelmesen indult a záró etap is, jól kapta el a fonalat a Sepsi-SIC, Tobin és Gödri-Părău nagyszerű megmozdulásaival megint ellépett (46–52). Jókor érkezett Mandache távolija, 48–55-nél időkéréshez folyamodott Zoran Mikes. Ezt követően Tobin kétszer is eredményes volt, majd Gardner kosara megnyugtató előnyhöz juttatta a szentgyörgyieket (48–61), ezzel pedig gyakorlatilag eldőlt a találkozó. A végjátékot jobban bírta a Sepsi-SIC, amely így lezárta a párharcot és 3–1-es összesítéssel megnyerte a bajnokságot.

Női kosárlabda Nemzeti Liga döntő, 4. mérkőzés: Szatmárnémeti VSK – Sepsi-SIC 56–65 (16–20, 19–12, 9–14, 12–19). VSK: Cuic 8/6, Bright 2, Solopova 15/6, Podar 13, Goss 16/3, Popescu, Kilin, Hutanu 2. Edző: M. Lopez. Sepsi-SIC: Pasic 6, Orbán 8, Gödri-Părău 10, Tobin 19, Gardner 15, Pavlopoulou, Mandache 7/3, Cătinean. Edző: Z. Mikes.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások