Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ötezer km vár rá

Ötezer km vár rá Sport

Gyenes Emánuel úgy döntött, rajthoz áll a Dakar-rali 41. kiírásán. A szatmárnémeti motoros kilencedik alkalommal vállalkozik a nem mindennapi feladatra, mégis ismeretlen kihívás előtt áll, hiszen szervizháttér nélkül vág neki a versenynek.

A motorkerékpáros versenyző a vállsérülése ellenére döntött úgy, hogy rajthoz áll, és végig viszi a perui 5000 kilométeres versenyt. Gyenes jobb felkarját hét hete műtötték, egyelőre elképzelése sincs arról, hogyan tudja majd terhelni. A Dakar-rali szervezői szerint ennek ellenére az idei kiírás maraton kategóriájának a favoritja.

A Malle Moto kategória egyébként azt jelenti, hogy a kiírás egyik főtámogatója, a Motul egy 80 literes műszerdobozt (80 cm x 45 cm x 30 cm) ad minden nap a versenyzőnek az alapfelszereléssel, és azzal kell boldoguljon a pilóta a versenygép javításánál.

Mint ismeretes, a szatmári pilóta 2011-ben és 2015-ben megnyerte a maraton kategóriát, az elmúlt négy kiírás mindegyikén pedig a legjobb 25 között zárt. Az idei kiírás tegnap kezdődött a limai ünnepi rajttal, az első mért szakaszt ma rendezik Lima és Pisco között. A Dakar-rali történelmében idén először egyetlen országban zajlik a verseny. Peruban 5000 kilométer az össztáv, ebből közel 3000 kilométer a mért szakasz, de a speciális útvonal 70 százalékát sivatagi homokban teszik meg a mezőny tagjai, miközben a perui hőséggel is meg kell küzdeniük.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük