Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Összejött a negyedik vereség

Összejött a negyedik vereség Sport

Ötből negyedik vereségét szenvedte el a Sepsi OSK a felsőházi rájátszásban, miután végjátékban kapott góllal maradt alul a vendég Astra ellen, a play-off sereghajtóinak hétfő esti összecsapásán. Ennél is aggasztóbb a tény, hogy legutóbbi nyolc tétmérkőzésén mindössze egy gólra volt képes a piros-fehér alakulat. Szombaton az a Kolozsvár érkezik Szentgyörgyre, amely ebben a szezonban ott verte az OSK-t, ahol épp érte.

Hétfőn este Sepsiszentgyörgyön zárult a felsőházi rájátszás odavágó-sorozata, és bár a mérkőzés kétségtelenül több izgalmat tartogatott, mint az előző napi túltaktikázott CFR–FCSB derbi, mégis keserű szájízt hagyott a háromszéki szurkolókban. Na, nem a végeredmény miatt, bár kissé több odafigyeléssel a döntetlen, ne adj isten a győzelem is összejöhetett volna, hanem a szentgyörgyi alakulat akut gólképtelensége miatt, ami kezd egyre aggasztóbbá válni. Idén összesen négy gólt jegyzett a csapat, a legutóbbi nyolc meccsen egyet…

Pedig Tandia előtt már a 11. percben megcsillant a lehetőség, azonban a francia-mali játékos lövéséből hiányzott a precizitás. A vendégek válaszként össztűz alá vették Niczuly kapuját, az OSK hálóőre azonban bravúrral védte Mrzljak és Butean próbálkozásait. A 32. percben viszont rosszul mozdult ki a kézdivásárhelyi kapus, Moise vette célba az üresen maradt kaput, azonban a szemfüles Igor Jovanovic az utolsó pillanatban menteni tudott. Az OSK egyetlen valamire való helyzetét a szünet előtt jegyezhettük fel, amikor Karnyicki távoli lövését tolta szögletre a vendégkapus.

Hirdetés
Hirdetés

A második játékrészben nem volt nagy különbség a csapatok között, gólveszélyes támadást egyik gárda sem vezetett egészen a 83. percig, amikor Florin Ştefan küldte rá kapásból, ám újfent résen volt Lázár kapus. A végjátékban a vendégek akarták jobban a győzelmet, Llullaku emelése ugyan célt tévesztett, de az ezt követő szöglet után már nem volt pardon, a magára hagyott Mike Cestor számára csupán formalitás volt az üres kapuba pöccenteni a labdát. 1–0-ra nyert az Astra Giurgiu, és az OSK maradt az egyedüli nyeretlen csapat a rájátszásban.

„Bíztunk benne, hogy összejöhet az első győzelem a rájátszásban, véleményem szerint a mérkőzés kiegyenlített küzdelmet hozott, viszont a legvégén a szögletnél nem voltunk elég figyelmesek, az ellenfél pedig büntetett. Decemberig fantasztikus eredményeket értünk el, bejutottunk a play-offba, ahol hétről hétre a legjobb csapatokkal találkozunk. Hiába akarjuk a győzelmet, jelen pillanatban ennyire vagyunk képesek. Remélem, szombaton a Kolozsvári CFR ellen sikerül gólra váltani a helyzeteket, és jó lenne nyerni, még akkor is, ha a címvédő ellen ez eddig még nem sikerült” – nyilatkozta a mérkőzés után Eugen Neagoe vezetőedző.

Labdarúgó I. liga, play-off, 5. forduló: Sepsi OSK–Astra Giurgiu 0–1 (0–0). Sepsiszentgyörgy, MSK Stadion, mintegy 1500 néző. Vezette: George Rădulescu (Bukarest). Sepsi OSK: Niczuly – Khamis, Jovanović, Viera, De Moura – Karnyicki (Flores, 71.), Velev (Vașvari, 62.) – Ștefan, Nouvier, Mensah (Fülöp, 46.) – Tandia. Vezetőedző: Eugen Neagoe. Astra: Lázár – Butean, Cestor, Bejan, Dima – Moise, Mrzljak (Begue, 63.) – Balaure (Gheorghe, 79.), Roșu, Biceanu (Llullaku, 56.) – Zoua. Vezetőedző: Costel Enache. Gólszerző: Cestor (88.). Sárga lap: Vașvari (72.), Khamis (79.), illetve Mrzljak (56.), Llullaku (60.), Moise (72.).

A play-off rangsora:

  1. CFR 5 3      2      0      5–1  38
  2. FCSB 5      3      1      1      8–4  35
  3. Krajova 5      2      1      2      5–5  30
  4. Viitorul 5      3      1      1      8–4  29
  5. Astra 5      1      0      4      2–8  24
  6. OSK 5      0      1      4      1–7  20
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
    • User
      Dátum: 2019. április 17., 16:53
      ÉRTÉKELÉS: 0

      Akkor más csapatokkal és más motivációval játszanának. Szerintem az utóbbi hiányzik belőlük, a játékosokból, az edzőből és a vezetőségből is.