Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Öröm, bánat, remény

Vegyes érzelmekkel gondolhatunk vissza a magyar sport januárjára. Székely szívekbe nyílalt mindjárt az elején Miklós Edit súlyos sérülése és olimpiai (arany)éremálmainak szertefoszlása. Talán örökre? A következő olimpia idején már 33 éves lesz, így hát nem lehet annyira mélyen hinni, mint tavaly januárban. A csíki születésű sportoló tavaly az ésszerűséget s minden óvatosságot elhessegető akarattal tért vissza a gyógyulás után a magyar olimpiai csapatba, de volt ehhez egy egész éve. Most nincs. Újabb sérülése emberpróbáló csapás.
A távol-keleti forróságban Babos Tímea ismét bizonyította, jelenleg a női tenisz egyik legjobb páros játékosa. A tavaly őszi világbajnoki címe után (a cseh Andrea Hlavackovával), idén Ausztrália nyílt teniszbajnokságán a női párosoknál első (a franciaországi Kirisztina Mladenoviccsal), a vegyes párosoknál második (az indiai Rohan Bopannával) helyen zárt, és labdányira volt a duplázástól. Jöhetnek még döntők s győzelmek, alig 24 éves.
Hidegzuhany a magyar férfi kézilabda válogatott szereplése a horvátországi Európa-bajnokságon. Három mérkőzés, három vereség. Félő, hogy a válogatott fejlődését megtöri a 14. helyezés. Emiatt ugyanis a 2019-es világbajnokság selejtezőire kiemelt értékcsoportból kapott ellenfelet (Szlovénia), ha nem sikerül a továbbjutás, akkor elúszhat a tokiói olimpiai szereplés is. Tüskés talajú mókuskerék. Keserű és figyelmeztető a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első mérkőzésén a Győri Audi ETO bukaresti veresége (22-28) is, noha igaz, ez fikarcnyit sem csökkentette a győriek májusi címvédésének esélyeit.
Istennek hála, a lélekben erős, egészséges szurkoló reménykedése töretlen, az őszi hónapokban arra figyelünk, a magyar labdarúgó válogatott képes-e bravúrra a „gyors lefolyású” Nemzetek Ligájában. Jó játék s szerencse kell. A görög, finn, észt hármas előzése akár már önmagában is Eb-részvételt érhetne, amennyiben a C-divízió másik négy csoportjának győztese a hagyományos selejtezőről kijut a döntő tornára! <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük