Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyertek a törökök

Nyertek a törökök Sport

Csütörtök este a török Orman Genclik együttesét látta vendégül a Sepsi–SIC a női kosárlabda-Európa-kupa csoportkörének 6., utolsó fordulójában. A meccs elején beragadt a sepsiszentgyörgyi alakulat, és innen már nem volt visszaút, sima vereséget szenvedett.

Mivel már korábban eldőlt, hogy nem léphet tovább a D-csoportból a romániai bajnokcsapat, ezért gyakorlatilag csak presztízskérdés volt a zöld-fehérek számára az idénybeli utolsó Európa-kupabeli mérkőzés. Ennek ellenére nem tudta hozni a tőle megszokottat a Mikes-csapat, az első negyed felénél még mindössze két pont árválkodott a neve mellett az eredményjelzőn, az első tíz perc végére sem lett sokkal jobb a helyzet, 8–19 volt az állás. A második szakasz elején Ioana Ghizilă két távoli dobása némiképp kozmetikázott az eredményen, majd elsősorban Angelika Slamova pontjainak köszönhetően valamelyest feljöttek a mieink, 29–45-nél vonultak nagyszünetre a csapatok.

Hirdetés
Hirdetés

A harmadik szakasz ismét katasztrofálisan alakult a Sepsi–SIC számára, sok hiba tarkította palánk alatti játékukat, sorra maradtak ki a hazai dobások, mindössze hat (!) pontot termeltek tíz perc leforgása alatt. A 35–58-ról induló záró negyedben összekapták ugyan magukat a szentgyörgyiek, de a lényegen ez már nem változtatott, az odavágóbeli 76–68 után most 50–69 (8–19, 21–26, 6–13, 15–11) arányban hajtottak fejet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. december 14., 17:08
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Csak szeretném megemlíteni a török csapat példaértékű viselkedését a székely himnusz éneklése alatt. Felállva, tisztelettel hallgatták végig. Erre más válasz nem lehetett, mint a közönség és főleg a Székely Légió tapsa, amikor kibontották a török zászlót. Már csak ezért is érdemes volt elmenni a tegnapi meccsre. A bajnoksági mérkőzések alatt pattog a labda, meg figyelmen kívül hagyják (persze szándékosan) a hazai csapatok ezeket a pillanatokat.