Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem tudtak meglepetést okozni

Nem tudtak meglepetést okozni Sport

A B-értékcsoportban éllovas Konstancai Phoenix otthonában hajtott fejet a Kézdivásárhelyi SE kosárlabdacsapata hétfőn, a női Nemzeti Liga 9. fordulójában. A lányok vasárnap hazai környezetben szépíthetnek a vendég Marosvásárhely ellenében.

Nem a fiatal kézdivásárhelyi gárda volt az esélyese a hétfő délutáni bajnokinak, a kék-fehér mezeseknek meggyűlt a bajuk az idegenlégiósokkal teletűzdelt tengerpartiakkal. A Predrag Stanojcic edzette hazaiak a Cristiana Cutaş, Teodora Armanu, Vladinka Erak, Chelsea Douglas és Jelena Jovanovic felállásban kezdtek a Bölöni Noémi, Csurulya Helga, Ramona Danalache, Kayla Mobley és Debreczi Iringó alkotta KSE-vel szemben.

Az első öt perc kiegyensúlyozottra sikerült, ment az adok-kapok mindkét oldalon (6–7), ezt követően viszont a kézdiek pár perc erejéig képtelenek voltak gyűrűbe találni, nem így a hazaiak, akik sima 11–0-s futással átvették a vezetést (17–7). Mobley triplájával ugyan szépített a KSE, de a negyed végére ismét hullámvölgybe kerültek a háromszéki játékosok, 28–11 volt az állás az első negyed után. Az addigi legnagyobb különbséget 33–11-nél jegyezhették fel a 12. percben, és ugyan némi remény megcsillant a negyed derekán, amikor Ljubomir Kolarevic tanítványai 17 pontosra faragták le hátrányukat, de hibákkal teletűzdelt játékukkal ennél többre nem voltak képesek. A konstancai idegenlégiósok viszont minden szögből betaláltak, így nagyszünetben 45–22 állt az eredményjelzőn.

Fordulás után is elkapkodták támadásaikat a háromszékiek, így még nagyobbra nyílt az olló, 28 ponttal is vezettek a házigazdák, amikor Danalache és Csurulya távoli lövése némiképp szépített a részeredményen.

Hirdetés
Hirdetés

61–39-ről indult az utolsó tíz perces etap, szigorítottak a védekezéseiken a csapatok, az addig megszokott „ponttermés” megcsappant. Mobley eredményességének köszönhetően a negyed derekára a KSE 14 pontra megközelítette ellenfelét (64–50), ekkor azonban az amerikai játékos és Csurulya is kipontozódott, a hazaiak kosaraival pedig ismét 20 fölé ugrott a differencia. Debreczi Iringóé volt a végszó, akinek triplája beállította a 71–53-as végeredményt (28–11, 17–11, 16–17, 10–14). Az eladott labdák sokba kerültek a KSE-nek, 23 elveszített labdából az ellenfél ugyanannyi pontot dobott. Ezenkívül a hazaiak cserepadról beállt játékosai 26 ponttal járultak hozzá a sikerhez, míg a kézdiek cseréi csupán 2 egységet termeltek.

Kayla Mobley 27 pontja mellé 11 lepattanót is szerzett, Debreczi Iringó 9 pontot és 12 lepattanót vállalt. A többi pontszerző: Csurulya 7, Danalache 6, Bölöni és Holinka-Miklós 2–2.

Az eddig három győzelmet és öt vereséget összegző KSE vasárnap 17 órától hazai palánk alatt játszik a vendég Marosvásárhely ellen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük