Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Minden vagy semmi verseny Barcelonában

Minden vagy semmi verseny Barcelonában Sport

Miközben ellenfelei naponta méregdrága velodromokban tekernek, Szabó Norbert tegnap még egy utolsó edzést tartott a „Várhegydromon”, Maksa és Lécfalva között, az aszfalton. A Sepsi–SIC kitűnő pályakerékpárosa ma repül Barcelonába, hogy minden idők első háromszéki biciklise legyen, aki beverekedi magát a világ első ötven sportolóját összefogó Világkupa-sorozatba.

Hirdetés
Hirdetés

A barcelonai CL2-es verseny az utolsó a sorozatban, mert szeptember 15-én lezárják az idei versenyidényt. Mindenkinek összeadják a tavaly szeptembertől összegyűjtött pontjait, és ötven alatt meghúzzák a vonalat – vagy felette vagy, s akkor bejutottál a Világkupára, vagy nem. A „kisebb” nemzeteket az segíti, hogy egy országból legtöbb két versenyzőt írnak be a Világkupára. Ezzel együtt nem ritka, hogy 4-5 holland, vagy éppen dél-koreai van ott, mert ezek önálló nemzetközi csapatokkal is indulnak.

Nos, Norbertnek már meg van egy úgynevezett tartalékos helye sprintben, ami azt jelenti, hogyha nem változik a rangsor, és lesz olyan, aki nem indul és előtte van, ahelyett bekerülhet a versenybe.

– Az a cél, hogy ehhez még gyűjtsek 70-75 pontot (ez az első öt hely egyikét jelenti), hogy biztos helyem legyen, ne azt keljen lessem, hogy nem lép-e vissza valaki – mondta el indulás előtt Norbert.

A keirinben (motorfelvezetéses üldözőverseny), amit tényleg csak teremben, több indulóval és motorra lehet gyakorolni, amire Norbertnek csak versenyen van lehetősége, jó szerepléssel egy tartalékos hely a legtöbb, ami elérhető. Ha meg lenne a Világkupa részvétel, lehetne tovább álmodni, hisz onnan lehet kijutni az olimpiára…

Szabó Norbert támogatói a Sepsi–SIC, a Bertis, a Conico, az In-Nova, a Depo, a High Energy és a Román Kerékpáros-szövetség.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük