Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem Sport

Két vereség után, hétfőn megszerezte első győzelmét a magyar válogatott a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon: Javier Sabaté szövetségi kapitány csapata harmadik csoportmérkőzésén 34-29-re (17-14) nyert Chile ellen Rouenban. A csapat jelenlegi helyzetét nézve a harmadik vagy negyedik helyen juthat tovább a csoportból, Nagy László játéka továbbra is kérdéses.

Viszonylag szoros, de megérdemelt és létfontosságú sikert aratott a magyar együttes, amely az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől pénteken 27-23-ra, az Európa-bajnoki harmadik horvátoktól szombaton 31-28-ra kapott ki. Magyarország következő ellenfele Szaúd-Arábia csapata lesz ma 15 órától, majd pénteken Fehéroroszország együttesével zárja a világbajnokság első fázisát.
– Nem játszottunk jól, főleg védekezésben. A támadójátékunkkal elégedett vagyok, bár ott is akadtak hibák, ráadásul a chilei kapus jól védett – nyilatkozta Javier Sabaté a találkozó után. – Az első győzelem nagyon fontos volt, nagyon kellett. Mindenki játszott, ezért akadtak olyanok, akiknek több pihenő jutott, hiszen egy világbajnokság sosem egy meccsből áll. Óriási, amit Juhász Ádám nyújt, meccsről meccsre jobban játszik. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük