Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magasabbra teszik a lécet

Magasabbra teszik a lécet Sport

 

A sepsiszentgyörgyi Alpin SK alpesi sízői számára befejeződött a 2017–2018-as versenyidény, a klub versenyzői biztató eredményeket értek el azokon a helyi, illetve országos szintű megmérettetéseken, amelyeken indultak.

Cozanu Gheorghe tanítványai február végén Sugásfürdőn, a Dani Kinga Emlékversenyen bizonyítottak, minden kategóriában, amelyen indultak, dobogós helyet szereztek: Aczél Adrienn (első hely az V–VI. osztályosok lányok között), Sebestyén Antónia (2. hely., V–VI. o.), Antal Soma (első hely, V–VI. o.) és Buksa Tamás (2. hely, V–VI. o.). Ezután rögtön következett az utánpótlás számára az országos alpesisí-bajnokság Brassópojánán, ahol a sízők egy héten át adhattak számot tudásukról műlesiklásban, óriás műlesiklásban és az úgynevezett kombinációs próbákban. A színvonalas viadalra az ország legjobbjai neveztek, a sepsiszentgyörgyi klub legkisebb versenyzői, Aczél Adrienn, Antal Soma és Buksa Tamás (mindhárman 2006-ban születtek) számára ez volt az első országos döntő, amelyen siklottak, ám bátor versenyzéssel biztató eredményeket értek el a jövőre nézve.

A felnőtt és ifjúsági sportolók e hónap elejére tervezett országos bajnokságát befolyásolta a váratlan felmelegedés, így a felnőtt korosztályban érdekelt Cozanu Adriana és az ifjúsági Popa Denisa Ștefania nem tudott számot adni tudásáról. Most rövid pihenő következik a sportolóknak, de nyár elején elkezdik az erőedzéseket, majd az anyagiak függvényében külföldi edzőtáborozásokat, alapozásokat terveznek.

Az Alpin SK köszöni a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal, valamint a szülők és támogatók segítségét ebben az idényben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük