Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Legjobb nyolc között a KSE

Legjobb nyolc között a KSE Sport

Kiélezett párharcban harcolta ki a továbbjutást a KSE Futsal, amely hétfőn este 4–3 arányban nyert a Székelykeresztúri Egyesülés vendégeként a teremlabdarúgó Román-kupa nyolcaddöntőjében. A legjobb nyolc között újabb székely összecsapást rendeznek, ugyanis az FK Székelyudvarhely lesz a kék-fehérek ellenlábasa a negyeddöntőben.

A másodosztályos KSE Futsal nyolcaddöntőbeli ellenfele a Hargita megyei bajnokság győztese, a selejtezőkört sikeresen abszolváló Székelykeresztúri Egyesülés volt, amely a mezőny egyetlen megyei kiírásból érkező együtteseként alaposan megizzasztotta a kézdivásárhelyieket a durvaság határát súroló férfias küzdelemben.

Hirdetés
Hirdetés

A mérkőzés első félideje hatalmas csatát hozott, nem lehetett panasz az iramra, nem kímélték egymás a csapatok, sokáig egyikük sem tudott tartós fölényt kiharcolni, felváltva estek a gólok. Kanyó Szilárd kezdte meg a gólgyártást a 6. percben (0–1), amire a hargitaiak Kovács Ákos révén rögtön válaszoltak (1–1), majd Dézsi juttatta előnyhöz a házigazdákat (2–1). A hazaiak öröme nem tartott sokáig, mivel Kanyó egy percen belül kiegyenlített (2–2), de hamarosan érkezett az újabb hazai gól (3–2). Ekkor kapust cserélt a KSE Futsal, Bunduc váltotta Farkast, majd a mesterhármast elérő Kanyó újfent kiegyenlített (3–3). Szünet előtt Nicolae Păun is beköszönt (3–4), így egygólos előnnyel vonult pihenőre a KSE Futsal.

A második felvonásból hiányoztak a gólok, a felek csak helyzetekig jutottak. A keresztúriak a hajrában tízmétereshez jutottak, amit Bunduc kivédett, így végül a KSE Futsal lépett tovább a következő körbe.

„Nagyon örülünk a továbbjutásnak, kemény meccs volt, de úgy gondolom, megérdemelten jutottunk tovább. A második félidőben viszonylag hamar kigyűlt az öt csapathibánk, emiatt óvatosabban játszottunk, a védekezésre koncentráltunk. A következő körben, Udvarhely ellen is igyekszünk helytállni” – nyilatkozta érdeklődésünkre Gazda Józsed játékosedző.

Teremlabdarúgó Román-kupa, nyolcaddöntő: Székelykeresztúri Egyesülés–Kézdivásárhelyi SE 3–4 (3–4). Gól: Kovács Ákos (7.), Dézsi Csaba (10.), Mátéfi Zsolt (13.), illetve Kanyó Szilárd (6., 11., 13.), Nicolae Păun (20.). KSE Futsal: Farkas – Gáll, Kanyó, Gajdó, Păun (cserék: Bunduc – Gazda, Damian, Pakucs, Faragó).

Korábbi eredmények a nyolcaddöntőből: Marosvásárhelyi VSK – Futsal Club Dunărea Călărași 2–8, Gyergyóremetei Kereszthegy – Temesvári Informatica 2–5, Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – FK Székelyudvarhely 5–12, Fortius Buzău – Kolozsvári Clujana 3–10, Gyergyószentmiklósi Inter – Csíkszeredai Imperial WET 0–10, Jászvásári Futsal Poli – Galaci United 0–6. A Dévai West – Dévai Autobergamo találkozó tegnapi lapzártánk után végződött.

A KSE Futsal U19-es csapata: Májai – Mojzi, Bandi, Pakucs, Păun (cserék: Niczuly – Barbócz, Faragó, Papp, Straua) vasárnap az Elit Liga 2. fordulójában elsöprő sikert aratott a Bukovina Vicov vendégeként, a céhes városiak 9–3 (3–2) arányban nyertek a suceavai kiszálláson. Gólszerzőink: Faragó, Păun (3), Mojzi (2), Pakucs, Papp, Barbócz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük