Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kovács Renáta a válogatottban

Kovács Renáta a válogatottban Sport

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség tájékoztatása szerint összeállt az Európa-kupa 2019–2020-as idényének mezőnye. A román bajnok Sepsi–SIC zsinórban harmadszor nevezett a második számú európai kupasorozatba, amelynek sorsolását július 23-án, kedden tartják Münchenben.

Hirdetés
Hirdetés

Az októberben rajtoló Európa-kupára 38 csapat nevezett, amelyhez az Euroliga három selejtező párharcát elveszítő együttes csatlakozik. A versenykiírás értelmében legtöbb 40 csapattal lehet lebonyolítani a főtábla küzdelmeit, ez pedig azt jelenti, hogy egyetlen selejtező párharcot rendeznek. A selejtező a Keleti Konferenciában az előző idényben az orosz bajnokságban 11. helyen végző Szpartak Noginszk és a török pontvadászatban tizedik pozícióban záró Kayseri Basketbol között zajlik majd. A Sepsi–SIC ezúttal is a Keleti Konferenciába kapott besorolást, ahol orosz, török, cseh, lengyel, svéd, izraeli, fehérorosz és koszovói csapatokkal kerülhet egy csoportba.

„Bízunk benne, hogy idén a szerencse velünk lesz, és nem csak orosz vagy török csapatokkal kerülünk egy csoportba. A Keleti és Nyugati Konferencia mezőnye is erős, szóval senkinek nem lesz könnyű dolga a továbbjutás kiharcolásában. Célunk, hogy izgalmas mérkőzéseket játszunk, színvonalas kosárlabdával szórakoztassuk a kosárlabda kedvelőket, és szeretnénk kijutni a csoportból” – nyilatkozta Rusz István sportigazgató.

Magyarországról négy együttes, az Uni Győr Mély-Út, az Atomerőmű Tarr-KSC Szekszárd, a VBW CEKK Cegléd és a PEAC-Pécs nevezett a sorozatba. A korábbi évekhez hasonlóan a magyar együttesek a Nyugati Konferenciában szerepelnek, valamint mindegyik résztvevő a főtáblán kezdi meg szereplését. Az Aluinvent DVTK Euroliga selejtezővel próbálkozik, amennyiben nem tudja sikerrel megvívni a párharcot, szintén az Európa-kupa főtáblájára kerül.

A Sepsi–SIC-et érintő másik hír, hogy a csapat fiatal játékosa, Kovács Renáta behívót kapott a húsz év alatti román válogatottba. A lányok július 7. és augusztus 1. között, târgoviștei összetartáson vesznek részt, szombaton és vasárnap pedig Izrael korosztályos csapatával játszanak két felkészülési mérkőzést. Július 26–28. között további két edzőmeccset játszanak Bulgáriában a korosztályos válogatottal, majd augusztus 1-jén utaznak Koszovóba, ugyanis 3–11. között Pristinában rendezik a húsz év alatti B-divíziós Európa-bajnokságot. A 12 csapatos kontinensviadalon Románia a C-csoportban harcolhat a továbbjutásért, akárcsak a házigazda és Törökország. A Cătălin Tănase irányította válogatott augusztus 4-én a törökök, majd 5-én Koszovó ellen lép pályára. A csoportból az első és a második helyezett továbbjut, a harmadik helyosztót játszhat.

„Egy új lehetőséget, kihívást láttam ebben a behívóban, úgy gondoltam, meg kell ragadnom ezt a lehetőséget. Az első héten többnyire erőnléti edzésünk volt, az állóképességet fejlesztettük a kiszabott edzésprogrammal. Az edzések jók és intenzívek, érdekes gyakorlatokkal szembesülünk. Pozitívumként emelném ki, hogy Miruna Crasnic és Alexandru Radu másodedzők nagyon motiválóak. Ezen a héten többnyire a taktikai részt vesszük át, remélem, sikerül összeszoknunk, viszont tudjuk, hogy a csapatnak még időre van szüksége, és erre a barátságos mérkőzések nagyon jók lesznek. Úgy vélem, nem kerültünk könnyű csoportba, mert hozzánk sorolták a házigazdát és a török válogatottat, de mindent megteszünk a második szakaszba jutásért” – nyilatkozta Kovács Renáta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük