Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kolozsváron hengereltek

A Sepsi–SIC erődemonstrációt tartott szombaton a Horia Demian Sportcsarnokban, ahol 103–61 arányban diadalmaskodott a Kolozsvári U felett a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszának 7. fordulójában. A zöld-fehér mezesek 18. bajnoki mérkőzésüket is győzelemmel zárták ebben az idényben, ugyanakkor hatodszor lépték át a 100 pontos álomhatárt.

A mérkőzés első kosarát a házigazdák szerezték, azonban először és utoljára vezettek, ugyanis a folytatásban a Zoran Mikes irányította együttes akarata érvényesült, a címtartó sepsiszentgyörgyiek egyszerűen leiskolázták kincses városbeli ellenlábasukat. A zöld-fehérek a nagy formában játszó Andra Mandache és a Chrissy Givens vezérletével már az első negyed végére 21 pontos előnyt dolgoztak ki (31–21), amit a második felvonásban tovább növeltek, a Mikes-csapat a festékben egyértelműen jobb volt a kolozsvári alakulatnál (56–25).

Hirdetés
Hirdetés

A szünet után a Sepsi–SIC visszavett a ritmusból, ezt pedig kihasználták a hazaiak, akik King eredményességének köszönhetően átmenetileg tartani tudták a lépést a mieinkkel, néhány pontot sikerült is faragniuk a hátárnyukból. Ez a lényegen mit sem változtatott, immár ötszörös kupagyőztes együttesünk ellentámadásokból könnyű kosarakat szerzett, de a kispadról pályára lépő játékosok is hozzátették a magukét (76–49).

Az utolsó tíz percre a zöld-fehérek újfent ráéreztek a játék ízére, és szó szerint bedarálták ellenfelüket. Kevesebb mint egy perccel a mérkőzés vége előtt Jelena Vucetic büntetődobásból bedobta a 100. pontot is, a Sepsi–SIC végül 42 ponttal bizonyult jobbnak. A csapat leghatékonyabb játékosa Jelena Vučetić volt, a montenegrói kiválóság 20 pontja mellé begyűjtött 3 lepattanót, kiosztott 6 gólpasszt, illetve szerzett 3 labdát.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, középszakasz, 7. forduló: Kolozsvári Universitatea – Sepsi–SIC 61–103 (12–32, 13–24, 24–10, 12–27).

Kolozsvár: Campbell 13, Kilin 11/9, Fleșer 7/3, King 14, Uiuiu 7/3. Cserék: B. Fota 6/3, D. Fota 3, T. Neagu, Stoica, Bölöni, Apostol. Vezetőedző: Giannis Koukos.

Sepsi–SIC: Orbán 6, Mandache 15/3, Gödri-Părău 9, Givens 21/3, Tobin 6. Cserék: Pašić 13/9, Demeter 7, Cătinean 2, Mîrne-Nagy, Vučetić 20/6, Topuzović 1, Kovács 3/3. Vezetőedző: Zoran Mikes.

Nem jut sok idő a lazításra, ugyanis csapatunk február 25-én, kedden 18 órától a Szatmárnémeti VSK otthonában pótolja a középszakasz 5. köréből elnapolt mérkőzést, majd február 29-én, szombaton 19 órától a Târgoviște látogat a Sepsi Arénába.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük