Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kikapott a Sepsi–SIC

Kikapott a Sepsi–SIC Sport

Ha az odavágón gyenge első félidő után remekül hajrázott a Sepsi–SIC, a tegnap esti visszavágón pont fordítva történt az Artego Bydgoszcz elleni Európa-kupabeli mérkőzésen. A második játékrészben gyengén muzsikáló zöld-fehérek 50–76-ra (16–18, 14–17, 2–20, 18–21) kikaptak.

Hirdetés
Hirdetés

Vendégkosárral indult az összecsapás, amire Givens rögtön válaszolt, majd rákapcsoltak a lengyelek és 4–11-re megléptek. A hét pontos különbség állandósulni látszott az első negyed felénél, amikor Gödri-Părău és Topuzovic fontos kosarakat szerzett, majd Kelley is megérkezett a játékba, pontjainak köszönhetően 14–13-nál átvette a vezetést a Sepsi–SIC. Tíz perc után 16–18-as állást rögzíthettünk.

A második negyedet Rymarenko és Topuzovic tripla-párbaja vezette fel, majd Butler 21-nél kiegyenlített, Vucetic két pontjával pedig újra átvette a vezetést a hazai gárda. Erre Kelley és Pasic is rápakolt még egy 5–0-t, 28–22-nél vezettek utoljára a házigazdák, mivel a vendégek nemcsak ledolgozták hátrányukat, de fordítottak is, nagyszünetre 30–35 volt az állás.

Ami ezután következett, az kész rémálom volt a Sepsi–SIC-nek, illetve minden háromszékinek, a rettentő fegyelmezetten védekező Artego minden támadási kísérletet meghiúsított, a tanácstalanul kapkodó zöld-fehérek hét és fél perc után (!) tudtak betalálni, a 2–20-ra megnyert harmadik negyeddel eldöntötte a meccs sorsát a csoport éllovasa (32–55). A végére rátett még egy lapáttal az Artego, és megérdemelt, 26 pontos győzelmet aratott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük