Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Khumba Trans-Afrika Expedíció

Khumba Trans-Afrika Expedíció Sport

 Szó szerint veszélyes rossz helyen parkolni Afrika egyes részein. A Khumba Transz-Afrika expedíció tagjait kis híján letartóztatták tilos parkolás miatt.

Az Afrikát átszelő háromszéki expedíciónak – a kulturális és természeti látványosságokon túl – mindenik afrikai ország szolgál valami újabb meglepetéssel. Bár nagyon igyekeznek a törvényeket betartani, Tanzániában kis híján letartóztatták őket egy rossz parkolás miatt: túl közel álltak meg egy gáthoz. Itt az eddig tapasztaltnál több volt a közúti ellenőrzés és a közlekedési bírság is, de egyéb változások is vannak.

– Dél felé haladva szemmel láthatóan dagad a vízért sorban álló embersor, nő a várakozó kannák száma. Naponta látni az embereket, amint 20-30 liternyi vízzel a fejükön gyalogolnak kilométereken át. Mi a vizet, a szennyezettsége miatt, meg sem merjük inni – mondta el Tulit Zsombor, az expedíció tagja.

Ha nem sikerül palackozott vizet vásárolniuk, akkor teát isznak, felfőzött csapvízből. Tanzániában nehézkesebb volt az internet-hozzáférés, általában a kommunikáció.

A határátkelés most sem ment simán, de legalább átlátható volt a bürokrácia, két és fél óra alatt sikerült minden újabb járulékot is kifizetniük, az útadótól a füstadóig.  Zambiában folytatja útját a székelyföldi expedíció – túl a tízezer kilométeren és öt afrikai országon (Egyiptom, Szudán, Etiópia, Kenya, Tanzánia).

A KHUMBA Transz-Afrika 2018 támogatói: Carola Egyesület, Nexxon, Bertis, Depo, Trisport, Garmin, Autototal, Boemurban, Szélvédő Klinika, Tuning Serv, Pista Bá, InterCars,Teamobil, T3 Kiadó, Ervin Impex, Adonis, Instal All, Deante, Demeter Lkl, Contexp, No Limit, Bon Proiect, Wood Management, Lőrincz András II, Q-Service

Kiemelt médiapartnerek: Háromszék, Székely Hirmondó, Sepsi rádió, Weradio, Erdely.ma, sepsiszentgyorgy.info

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük