Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézdi karatékák a harcművészet útján

Kézdi karatékák a harcművészet útján Sport

Nincs is jobb hely arra, hogy a versenyzők megtapasztalják, a karate miként keményíti fel a testet, és edzi meg a lelket, az elmét, mint egy edzőtábor. Július 6-tól 13-ig Balatonszárszón vettek részt szokásos nyári edzőtáborukban a kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub sportolói, akiket Bartók Csaba és Vajik Csaba edzők kísértek el.

Hirdetés
Hirdetés

A kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub 21 harcossal képviseltette magát a kemény edzésekkel tarkított balatoni táborban, amely Zallel László budapesti vezetőedző irányításával zajlott. A komoly fizikai terhelés mellett értékes oktatásban részesültek a táborozók.
Az edzőtáborok célja a fizikai mozgás és a benne, illetve mögötte rejlő szellemi tartalom összekapcsolása, az évezredes mozgásformákon, tradíciókon keresztül a távolkeleti hagyományok ápolása. Fontos, hogy mindenki jól érezze magát, és kapja meg azt a tudást és segítséget, amivel legyőzi a saját korlátait, mert a harcművészet útján ezek alakítják át a személyiséget.

– 2004 óta járunk a balatoni táborokba, nagyon fontosnak tartjuk ezeket a felkészülés szempontjából. Tanítványaink budapesti és balatoni karatékákkal készültek a következő versenyszezonra napi több edzéssel. A cél a fizikai mozgás, és a benne, illetve a mögötte rejlő szellemi tartalom összekapcsolása volt. Köszönjük a szülőknek, a megyei önkormányzatnak és a Promobilnak a támogatást! – nyilatkozta lapunknak Vajik Csaba. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük