Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Készülnek az olimpiára

Készülnek az olimpiára Sport

A Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) elnöke, Mihai Covaliu közölte, hogy a koronavírus-járvány terjedése ellenére a romániai sportolók folytatják a felkészülést az idei tokiói olimpiára. Egyelőre marad az ötkarikás játékok eredeti időpontja, a nyári olimpiát július 24. és augusztus 9. között rendeznék meg.

Mihai Covaliu videokonferencián egyeztetett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével, Thomas Bach-hal, illetve a többi európai ország képviselőivel. „Mindannyian támogatjuk a Nemzetközi Olimpiai Bizottság lépéseit az ötkarikás játékok megszervezésére vonatkozóan. Létezik egy dokumentum, amelyet az összes európai ország olimpiai bizottsága aláírt, és amelyben szándékukat fejezték ki, hogy folytatódjon a felkészülés az olimpiára” – nyilatkozta Mihai Covaliu az Agerpres hírügynökségnek. Ami a romániai sportolók felkészülését illeti, a Román Olimpiai és Sportbizottság elnöke elmondta, arra kérték az Ifjúsági és Sportminisztériumot, illetve a többi érdekelt intézményt, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy a sportolók fokozott biztonságban tudják folytatni a felkészülésüket az edzőközpontokban.

Hirdetés
Hirdetés

A sportvezető rámutatott, jelenleg nem változott semmi az olimpia időpontjával kapcsolatban, tehát egyelőre marad a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a japán kormány által kijelölt dátum (július 24. –augusztus 9.). Sőt, a szervezők változatlanul készülnek az eredeti időpontban való rendezésre, a NOB képviselői pedig Tokióba utaznak, hogy megvizsgálják az olimpia helyszínéül szolgáló létesítmények állapotát.

A NOB közleményében a felkészülés folytatására biztatja a sportolókat, hozzátéve, hogy az előkészületekben résztvevők egészsége a legfontosabb számukra. „Minden intézkedést megteszünk a sportolók, az edzők és a háttérstábok biztonságának és érdekeinek védelmében. Mivel még négy hónap van az olimpia tervezett, július 24-i rajtjáig, jelenleg nincs szükség bármilyen drasztikus intézkedés meghozatalára, az esetleges halasztással kapcsolatos spekulációk pedig inkább kontraproduktívak”.

Az olimpiára a sportolói helyek 57 százaléka már elkelt, a fennmaradó 43 százalék esetében áttekintik a kvalifikációs rendszert, és ahol szükséges, módosításokat hajtanak végre, így például korábbi eredményeket vagy ranglistákat vesznek figyelembe. Ezzel együtt továbbra is törekedni kell a tervezett kvalifikációs események megrendezésére, hogy a lehető legtöbb kvóta versenykörülmények között találjon gazdára.

A tokiói nyári játékok szervezőbizottságának tagjai tegnap átvették az olimpiai lángot Athénban. A láng ma érkezik meg Japánba, ahol a tervek szerint az olimpia július 24-i rajtjáig 121 napon át, 47 japán prefektúrán keresztül mintegy 20 ezer kilométert tesz meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük