Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Készülhetnek az elitligára

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) sürgősségi bizottsága legutóbbi közgyűlésén elfogadta az U17-es és U19-es elitligák csoportjainak összetételét, illetve szabályzatát a rövidesen kezdődő szezonra. Az ország 24 legjobb futballakadémiáját földrajzi alapon két 12-es csoportra osztották, a két székelyföldi klub nem került azonos csoportba.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK a keleti csoportba kapott besorolást, ellenfelei a LPS Buzău, az FC Botoșani, a Bukaresti Sport Team, a Concordia Chiajna, az FC Voluntari, a Brassói Kids Tâmpa, a Bukaresti Dinamo, a Viitorul Ovidiu, az Academica Clinceni, az FCSB és a Petrolul Ploiești. A szentgyörgyi klub korosztályos együttesei hazai pályán kezdenek, első ellenfelük az FC Voluntari lesz szeptember 26-án.

A másik székely csapat, az FK Csíkszereda a nyugati csoportba került, ahol még a Nagyváradi Bihorul, a Kolozsvári Universitatea, a Kolozsvári CFR, a Medgyesi Gaz Metan, az Aradi UT, a Temesvári Banatul, a Temesvári ASU Poli, a Știința U Craiova, a Temesvári Ripensia, az U Craiova 1948, illetve a Gică Popescu nevét viselő craiovai focisuli kapott helyet.

A kiírás szerint az alapszakasz 22 mérkőzésből áll, azaz a csapatok hazai pályán és idegenben is megmérkőznek egymással. Ezt követően mindkét csoportból az első két helyezett jut tovább az elődöntőbe, amelynek vesztesei a harmadik helyért folytatják, míg a győztesek a fináléban találkoznak. A szövetség anyagilag is támogatja a klubokat, hogy részt tudjanak venni az U17-es és U19-es elitligában. Az élvonalbeli és a másodosztályú egyesületek számára egyaránt 4000 eurós segítséget hagynak jóvá a koronavírus-tesztek elvégzéséhez. A többi résztvevő klubot – figyelembe véve, hogy ők nem részesülnek az UEFA szolidaritási alapjából – 12 500 euróval segíti a FRF a versenyköltségek fedezésére, illetve ezen klubok is megkapják a tesztekre fordítandó 4000 eurós támogatást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük