Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jövő nyáron lobban fel a láng

Jövő nyáron lobban fel a láng Sport

Abe Sindzó japán miniszterelnök és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke egyetért abban, hogy egy évvel el kell halasztani a tokiói olimpiát. A NOB végrehajtó bizottsága még kedden, gyorsan összehívott rendkívüli ülésen – ugyancsak telefonkonferencia keretében – vitatta meg a halasztás lehetőségét.

Hirdetés
Hirdetés

A felek úgy döntöttek, hogy a jelenlegi körülményeket figyelembe véve, a sportolók, az olimpiai játékokon részt vevő szervezők és a világ polgárainak egészsége érdekében, a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják a 2020-as olimpiát, melyet legkésőbb 2021 nyarán meg kell rendezni. A döntéshozók továbbá úgy határoztak, hogy az olimpiai láng Japánban marad, mint a remény szimbóluma, valamint abban is megegyeztek, hogy továbbra is a 2020-as Tokiói Olimpiai és Paralimpiai Játékok nevet fogja viselni a 2021-es torna. Az olimpiát idén július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg.

A Kanadai Olimpiai és Paralimpiai Bizottság volt az első a világon, amely egyértelműen kijelentette, hogy nem küld sportolókat a japán fővárosba, amennyiben július 24-én elkezdődne az olimpia. A kanadai bejelentést követően egy órával az Ausztrál Olimpiai Bizottság is közölte, hogy a 2021-es olimpiarendezést támogatja, tegnap már az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottsága (USOPC) is csatlakozott hozzuk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük