Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jobb volt a KSE, továbbjutott

Jobb volt a KSE, továbbjutott Sport

Kézdivásárhelyi győzelem született a labdarúgó Román-kupa első fordulójának háromszéki rang­adóján, a III. ligás KSE magabiztosan nyert a IV. ligában címvédő Gelencei Nemere ellen. A mérkőzést a gelencei pálya alkalmatlansága miatt a Sinkovits Stadionban játszották le szerda délután.

A mérkőzésen gyakorlatilag végig a kézdivásárhelyiek akarata érvényesült, akik ezúttal vendégként szerepeltek saját pályájukon. Mezőnyfölényük ellenére a KSE játékosai az első játékrészben nem tudták kihasználni helyzeteiket, a döntő pillanatban megtorpantak, mindez talán a fáradtság számlájára írható, ugyanis a kék-fehér mezes együttes július vége óta edzőtáborozik, és a napi két edzés sokat kivett a labdarúgók lendületéből. A megyei bajnok és kupagyőztes Gelence több alapemberét nélkülözte, de játékukon az is érződött, hogy még a felkészülés elején tart a csapat.
Az első kihagyott ziccer Păun nevéhez fűződött, aki az 5. percben Gajdó Gotthárd baloldali beadását közelről mellé lőtte. A folytatásban Ștefănescu és Gazda is kapura bombázott, eredménytelenül. A sérülések sem kerülték el a csapatokat, a gelenceiektől Rémán, a kézdiektől Tankó kényszerült idő előtti cserére, egyelőre nem tudni, mennyi időre dőltek ki. A 34. percben a Gáll ellen szabálytalankodó Márkos Szilárd csapatkapitánynak túlontúl könnyedén mutatta fel a piros lapot a játékvezető, így egy órán át emberhátrányban futballozott Gelence.
A második félidőben Gáll Attila törte meg a gólcsendet, majd nem sokkal később első kapura tartó lövéséből kiegyenlített Gelence, a csapat gólzsákja, Gerotă mattolta Bunduc kapust. Nem sokáig örülhetett a Nemere, gyors egymásutánban Ștefănescu és Gajdó Gotthárd is könnyedén túljárt Gătej kapus eszén, majd a csereként beállt Vlădulescu használta ki a kapushibát, és állította be a végeredményt. A kupasorozat második fordulóját augusztus 15-én rendezik, a tervek szerint a Román Labdarúgó-szövetség a jövő héten állítja össze a párosításokat.
Labdarúgó Román Kupa, 1. forduló: Gelence – Kézdivásárhelyi SE 1 – 4 (0–0).
Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion, mintegy 150 néző. Vezette: Sorin Vadana (Kolozsvár). Gelence: Gătej – Márkos, Pap, Marincea, Kristóf, Földi (Gál, 67.), Bărbășescu, Vulcan (Bokor, 54.), Barthi, Gerotă, Rémán (Lázár, 19.). Kézdivásárhelyi SE: Bunduc – Gajdó G., Bagoly (Vlădulescu, 64.), Rancz (Ghinea, 46.), Gáll, Tankó (Bukur, 26.), Stanciu, Gazda, Gajdó T., Păun, Ștefănescu. Gólszerzők: Gerotă (56.), illetve Gáll (50.), Ștefănescu (60.), Gajdó G. (62.), Vlădulescu (69.). Sárga lap: Gătej (45+3.), Pap (75.), illetve Gáll (17.), Păun (78.). Piros lap: Márkos (34.).
A KSE szombaton 11 órától hazai pályán Zágon ellen folytatja a felkészülési mérkőzések sorozatát, majd augusztus 7-én 18 órától Zágonban is összecsap a két együttes. Augusztus 8-án 18 órától az FK Csíkszeredát látják vendégül, a bajnoki rajt előtti utolsó edzőmeccset augusztus 18-án vívják itthon a Brassói Colţea ellenében. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük