Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó eredmény Litvániában

Új országos csúccsal ötödik helyen végzett sprintben és kilencediken keirinben (motorfelvezetéses üldözőverseny) Szabó Norbert a Litvániában rendezett nemzetközi pályakerékpáros-bajnokságon. A CL1-es szintű viadalon teljesítményéért 140, illetve 100 pontot kapott.

A Sepsi–SIC versenyzője szerint, ez nem kevés, „de lehetett volna több is”, és lesz is jobb, egy kis pályaspecifikus edzéssel. Sprintben 10,191 másodpercet ment 200 méteren (ami barátilag 70,26 kilométer/órás sebességnek felel meg), ez új országos csúcs. A negyeddöntőben a lengyel Krzysztof Maksel, korábbi egykilométeres világbajnok volt az ellenfele, így nem jutott a nagydöntőbe, viszont jó fél másodpercet (azaz mintegy 10 métert) vert a valamilyen okból otthon „nagyot menő” ukránokra, akik legyőzték a múlt heti versenyen.

Norbert azt mondja: keirinben „őrült verseny alakult ki”, és mindent összevetve elégedett a kilencedik hellyel.

– A sprintkvalifikáció egy új országos csúccsal nagyon jó, ezzel már sok helyre be lehet  jutni, és ez egy lassú pálya volt, ennél kell hogy tudjak jobbakat is. A keirint csak versenykörülmények között lehet gyakorolni, abból pedig nekem viszonylag kevés van, és lehet, hogy van bennem még valamennyi félsz is a dublini esés után, hisz most már semmiféle hiba nem fér bele – mondta el megkeresésünkre Szabó Norbert.

Számítása szerint sprintben is és keirinben is 30–50 pontra van attól, hogy kapjon egy tartalékhelyet a világkupára, és mintegy 150 pontra attól, hogy biztos helye legyen. Addig azonban még lehet pontokat gyűjteni, hisz még van két CL2-es verseny, egy Prágában és egy Barcelonában.

Szabó Norbert támogatói a Sepsi SIC, a Bertis, a Conico, az In-Nova, a Depo, a High Energy és a Román Kerékpáros-szövetség.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük