Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Itthon tartanák a Román Kupát

Itthon tartanák a Román Kupát Sport

A mi részünkről mindent megteszünk, hogy a Román Kupa itt maradjon, Sepsiszentgyörgyön – hangoztatták tegnapi sajtóértekezletükön a Sepsi SIC képviselői. A román bajnok és kupagyőztes női kosárlabdacsapat zsinórban harmadszor szervezheti meg a küzdelemsorozat négyes döntőjét.

 

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi Arénában tartott sajtóértekezleten Rusz István csapatmenedzser elmondta, nem kis erőfeszítésbe kerül egy ilyen torna megszervezése, de úgy érzik: ez a szurkológárda „ennyit megérdemel”.

– Harmadszorra is mi rendezhetjük a Final Fourt, ez nem fordult elő az elmúlt évtizedben a román női kosárlabdában. Köszönöm mindazoknak, akik ebben támogatnak, de mi ragaszkodtunk hozzá, hisz ez a lelkes szurkológárda megérdemli, hogy jó színvonalú, „éles” mérkőzéseket lásson, hisz – el kell ismerni – a bajnokság színvonala hagy némi kívánnivalót maga után – mondta Rusz István.

A menedzser hozzátette: a négyes döntő első két mérkőzése, gyakorlatilag az elődöntők, március 30-án lesznek: Sepsiszentgyörgy Brassóval, Szatmárnémeti Sepsiszentgyörggyel játszik. A két győztes vasárnap játszik a kupáért, kisdöntőt nem rendeznek.

Zoran Mikes szintén a szurkolókkal kezdte beszédét és azt mondta, hogy örömmel játszik az Arénában.

– Nem félünk mi senkitől, sehol, de örvendek, hogy itthon, a mi nézőink előtt játszhatunk. Természetesen, ez egy plusz felelősséget is jelent, hisz az emberek elvárják, hogy nyerjünk – mondta a Zoran Mikes.

A vezetőedző érdeklődésünkre elmondta: a kupának valóban meg van az a „szépsége”, hogy ha egy meccset elveszítesz, kiesel, de nem gondolja, hogy erre külön kell készülni.

– Meg kell nyerni a szombati meccset, ez tény, de hát nem pénteken kezdünk el erre készülni. Az egész bajnokságban, minden edzésen, minden meccsen ezekért a pillanatokért dolgozol, hogy az ilyen akadályokat venni tudjad. Ha megnyertük a szombatit, akkor jöhet a vasárnapi, azt is meg kell nyerni – magyarázta az „egyszerű” receptet a bosnyák mester, aki hozzáfűzte: nyilván a Sepsi SIC – Szatmárnémeti döntő látszik a legvalószínűbbnek, de – éppen a kupa szervezési rendszere miatt – „soha nem lehet tudni”.

Annemarie Gödri-Părău és Anca Șipos is a nézőkről indítottak és azt mondták: rajtuk nem múlik, hogy a kupa itthon maradjon.

A meccsekre három típusú jegyet lehet váltani. Aki csak a szombati két meccsre akar elmenni, az 30 lejt kell fizessen a belépőért. A vasárnapi döntőre 20 lej a jegy , aki viszont mind a három meccset megnézné, annak 40 lejébe kerül a kétnapos bérlet.  

A klub a Sepsi OSK-val és a Román Labdarúgó-szövetséggel is egyeztet arról, hogy az azon a hétvégén esedékes Sepsi OSK – Viitorul Konstanca mérkőzést esetleg péntekre vagy hétfőre tennék át, mert ez a város nehezen „bír el” két ilyen eseményt. A gond inkább azzal van, hogy ott általában a tévétársaság mondja ki a döntő szót, és emiatt az eredmény legalábbis kétesélyes…

A meccsekre megnövelt számú autóbuszt indítanak, a menetrendre még visszatérünk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük