Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Isten góljai?

Gigi Becali, az FCSB labdarúgócsapat fő finanszírozója ismét nagyot mondott. Saját bevallása szerint régóta nem fogyaszt szeszes italt, így feltehetőleg egyéb tudatmódosító szereket sem. Ő annyira szellemes helyből, mint más nekifutásból.

Hirdetés
Hirdetés

A román nemzet bohóca különben sem szilveszter estéjén vagy hajnalán nyilatkozott, hanem karácsonykor. Talán pár napot várhatott volna. Ezt mondta: „Ha kérek, Isten az Ő akarata szerint cselekszik. Isten tudja, mire gondolsz, neki nem lehet hazudni. Én azt mondom, Uram, adj nekem, mert én tudom, mit kell tenni azzal a pénzzel. Halkan beszélek, másként meghallja a Sátán, és erős falkákkal rám támad. Amikor méltó leszek rá, Isten adni fog. Mit jelent neki a futball? Imáimban azt kérem, verjük meg a Barcelonát. Hogyha van hited, a hegyeket is elmozdíthatod. Isten tudja, mit akarok. Ad nekem egy Cománt, egy Mant, egy Tănaset, és a csapat erősebbé válik. Lassan, lassan. És pakk-pakk, megnyerem a román bajnokságot, megnyerem a Bajnokok Ligáját. Egész nap imádkozom, és azt mondom, add Uram, hogy megverjem a Barcelonát, megverjem a Real Madridot. Szent áldozás után vasárnap tiszta vagyok, és azt kérem, verjem meg a Barcelonát, a Real Madridot, minden erős csapatot. Így gondolkodom én. Erre most önök azt mondják, bolond vagyok, a barátaim is így vélekednek. De hadd lássuk, kinek van igaza.”

Első olvasatra a Dzsidzsi úr vallomása akár teológiai tanlecke vagy templomi példabeszéd is lehetne. Minő erős hit, ugye?! Túl azon, hogy Gigi Becali a vakbuzgó ortodoxok közé sorolható (tele a palotája s annak udvara aranysárga feszületekkel), van az eszmefuttatásban néhány logikai bukfenc. Legjobb tudomásunk szerint Isten mindannyiunké, s ezáltal semleges. Aligha fog az FCSB – Barcelona meccsen a bukarestiek pártján állni. Gólt sem fog az ellenfél kapujába rúgni, fejelni, sarkallni. Ezt még akkor sem tette, amikor Becali eurómilliókat hordott az Athosz-hegy kolostoraiba. Imádkoztak, pörgött a rózsafüzér, a Chelsea pedig az alatt elintézte a Steauát.

A mérkőzés, a sportviadal vagy bármilyen megpróbáltatás előtt és alatt az imából a küzdelemhez hitet, erőt meríteni, Isten segítségét kérni – ez merőben eltér a Becali torz képzeletvilágától. Isten kenyeret adhat, de őt nem lehet lekenyerezni…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. január 4., 1:13
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Tisztelt Botos Lászlo, a gigibekáli féle embereknek már rég a bolondokházában lenne a helyük,mert az állatkertben vannak értelmesebbek náluk. Hogy ilyeneknek a véleménye naponta megjelenik, azért önök a média a felelösök. Ha a román tv adók naponta szennyezik a tv képernyőt a gigi képével talán megértem, de hogy önök, egy székely ujság miért mocskolják be a saját lapjukat vele, azt már nem.