Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hibátlan az OSK idei mérlege

Hibátlan az OSK idei mérlege Sport

Szombaton az antalyai edzőtábor előtti utolsó két edzőmérkőzését is lejátszotta a II. liga tavaszi rajtjára hangoló Sepsi OSK, amely a harmadosztályos FK Csíkszeredát és a Székelyudvarhelyi FC-t is legyűrte. A piros-fehér mezesek őrzik százszázalékos mérlegüket a felkészülési időszakban, szerdán hajnalban törökországi edzőtáborba indulnak, ahol négy újabb edzőmeccs vár rájuk, magyar, lengyel és ukrán ellenfelekkel.

A Szászhermányi FC legyőzése (3-0) után múlt csütörtökön a Székelyudvarhelyi FC skalpját is begyűjtötte a Sepsi OSK annak otthonában, ahol egy kiegyensúlyozottabb első félidőt követően Skuratovic, Hadnagy, Ene, Dumbravă, Minciună és Bujor találataival 6-2-re nyertek a sepsiszentgyörgyiek. Szombaton újabb próbatétel várt a piros-fehérekre, ezúttal Csíkszeredában hoztak össze egy székelyes körmérkőzést, ahol 50 perces mérkőzéseken csaptak össze a felek. Az OSK Ene góljával 1-0-ra nyert a házigazda FK Csíkszereda ellen, majd Iovu, Bujor, Issa és Veress eredményességének köszönhetően 4-0-ra múlta felül a Székelyudvarhelyi FC-t.

Suciu Valentin vezetőedző a tőle megszokott visszafogottsággal értékelte a felkészülési mérkőzéseket.

– Látszik, hogy még sem fizikailag sem taktikailag nem tartunk ott, ahol szeretném, viszont voltak biztató jelek ezeken a mérkőzéseken, igyekszünk levonni a tanulságokat. A kétszer 50 perc alatt mindenki kapott játéklehetőséget, az új igazolások közül Ghingă elég jól beilleszkedett a csapatba, és a fiatal, 20 éves Iovu Sandu hozzáállása is nagyon pozitív. Van még ahová javulni, ehhez pedig dolgozni kell – értékelt Suciu Valentin, aki ugyanakkor reméli, hogy a játékosok jól reagálnak majd az erőnléti felkészülésre.

A törökországi kiutazással kapcsolatosan kifejtette, sérülésmentes és hasznos edzőtáborozást szeretne, ahol maximálisan kihasználják a remek felkészülési lehetőségeket, azok minden előnyével együtt. A szakember elmondta, Issa kigyógyult sérüléséből, Chiş és Ghingă apróbb problémákkal küszködik, de Mitra sem százszázalékos még.

Kertész Dávid, a klub alelnöke megkeresésünkre elégedetten nyilatkozott a felkészülés menetéről, úgy látja, jó úton haladnak az erőnléti állapot megalapozásához, a taktikai ráhangolódásban pedig minden valószínűség szerint nagy segítségükre lesz az a négy edzőmérkőzés, amelyet Antalyában vívnak  magyarországi NB II-ben érdekelt Nyíregyháza és Soroksár csapatai ellen, valamint egy lengyel és egy ukrán együttes ellenében. Az alelnök azt is elmondta, lemondtak a litván csatár, Artur Skuratovic játékjogának megszerzéséről.

A keret vasárnapra és mára szabadot kapott, kedden viszont már edzés szerepel a programban, majd szerdán hajnalban utaznak – a háromszéki labdarúgóélet történetében először – törökországi edzőtáborba, ahonnan a tervek szerint február 11-én térnek haza.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük