Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hátrányban

Érthető a csíkszeredai focikedvelők csalódottsága, hogy idén sem sikerült feljutni a másodosztályba. Tavaly hajszálon, idén már hajtincsen múlott. Pedig a „székely kartell” akarva-akaratlanul működött, Kovászna és Hargita megyei csapatok nem vettek el pontot az FK Csíkszeredától.
A harmadosztály 2018-2019-es bajnoki idénye sem ígér sétagaloppot a csíkiak és kézdivásárhelyiek számára. Sőt! Állítólag az FK és KSE csoportjába kerül a szebb időket megélt FC Vaslui, az első liga 2012-es ezüstérmese, és a szintén szép múltú Brassó, az FC utódja, ott lehet a Liga2-ből esetleg visszatérő Miroslava, és marad a feljutást egyértelmű célként emlegető Oțelul, Románia 2011-es bajnokának utóda. Elképzelhető, hogy a felsoroltakból bár egyet másik csoportba helyeznek, de ez csak remény, feltételezés.
A Székelyföld Labdarúgó Akadémiával szimbiózisban élő FK számára a tét nemcsak egy szakmai létrafok és szintlépcső megmászása lenne a Liga2-be jutás, hanem sporttörténelmi fegyvertény. Egész Erdélyben (a Bánsággal, Partiummal, Máramarossal együtt) Csíkszereda az egyetlen megyeszékhely, amelynek sosem volt másodosztályú labdarúgó csapata! Sőt, a 16 megyeszékhely közül csak Csíkszeredának, Zilahnak és Dévának nem volt A-osztályú, elsőligás futballcsapata. De Hargita megyén és Székelyföldön belül is akad „sportfrusztráció”, hiszen Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós és Sepsiszentgyörgy csapatai játszottak hosszabb-rövidebb ideig a B-ben, a Liga2-ben, ráadásul Sepsi most elsőligás – reméljük, az is marad.
Az FK Csíkszereda utánpótlás-szinten ragyogóan ledolgozta hátrányát, hiszen ifi csapatai már Román-kupadöntőt és (idén) országos bajnoki döntőt játszottak (bajnok az U16). Az idő telik, és nagy kérdés az, hogy a magyar és román ifi válogatottakban bemutatkozó kéttucatnyi FK-játékos (persze, nem mind csíkiak) közül vajon hányan teszik oda vállukat, lábukat, szívüket, focitudásukat a „bilbaói elv” megvalósításához. Vagyis ahhoz a tervhez, hogy az FK Csíkszeredában csakis saját nevelésű játékosok szerepeljenek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. május 24., 7:39
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Mint kezdivasarhelyi Legyunk targyilagosak azzal a jatekkal a mit itt mutattak meg ahelyi kozonseg is a masodik fel idoben eszlelte a bundaszagot itt a 3 pontot ugy kaptak mint a szamar a fulet vagy az RMDSZ belepet nekik s ekkor kezdett vesziteni a KSE a kozonseg letszambol is. Ha nincs igazam vettozak meg.

  • User
    Dátum: 2018. május 24., 11:46
    ÉRTÉKELÉS: -3

    Igazad van! Helyesirasbol csillagos tizes! Latom az ilyen kommentek nem zavarjak a Hirmondo cenzuratorat. Itt minden analfabeta es szemianalfabeta kommentelhet.De ha,ne adj Isten,valaki a zsido tolvajokrol ir… no azt mar nem turik el Hirmondoeknal.