Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hatodik hely az NMSK-nak

Hatodik hely az NMSK-nak Sport

A házigazda Nagy Mózes Sportklub csapata a hatodik helyen fejezte be a saját rendezésű U18-as női kosárlabda-bajnokság döntőtornáját. A szerdától vasárnapig zajlott céhes városi viadalt a szédületes formában játszó Târgovişte nyerte.

Az érmes reményeket dédelgető NMSK jól kezdte a csoportkört, laza 58-43-as sikert aratva a Bukaresti Olimpia fölött, majd 47-38 arányban kikapott Gyulafehérvártól, végül az utolsó csoportmeccsen 58-45-re alulmaradt az esélyesebb Napoca Baschettel szemben. Ez a csoport harmadik helyéhez volt elég, így a házigazda az 5–8. helyekért maradt versenyben. Az első helyosztón magabiztos győzelmet arattak a Temesvári Bega felett (69-44), majd az 5. helyért vívott találkozón 55-61 arányban kapituláltak a korábban leiskolázott fővárosi Olimpiával szemben, így hatodikak lettek.

– Jól kezdtük a tornát, majd volt egy gyenge napunk Gyulafehérvár ellen, akik életük legjobb meccsén nyertek ellenünk. Innen nem volt visszaút, az utolsó mérkőzésünkön nehéz dolgunk volt, nem voltunk eléggé motiváltak, és hiányzott a csapat motorja, Biszak Boglárka. Nincs, amit felrójak a lányoknak, megpróbálták a tőlük telhető legtöbbet nyújtani, és ez most erre volt elég – értékelt Ljubomir Kolarevic vezetőedző.

A döntőben Târgovişte 68-55-re verte a Kolozsvári Napoca Baschetet, míg a bronzérem a Gyulafehérvárt 63-55-re legyőző Brassói Olimpiának jutott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük